2011. aastal Šveitsist Saksamaale siirdunud Patrail alustab sügisel juba kaheksandat hooaega mulluse karikafinalisti koosseisus.

Põlva Serviti kasvandik alustas karjääri välismaal 2008, mil liitus Šveitsi tippklubi Schaffhauseni Kadetteniga. Kahe liigakulla, ühe hõbeda, Šveitsi karikavõidu ja EHF Cupi finaalikogemuse võrra rikkamana liitus Patrail sakslaste TBV Lemgoga, kust põikas põgusalt Katari klubisse Al-Sadd. 2012. aasta suvest alates on eestlane Hannoveri tiimi põhimees.

"Klubi teadis minu soovist jätkata, sest olen Hannoveris hästi kodunenud ning abikaasal on hea töökoht. Lepinguga läks siiski aega, sest taheti näha, kuidas paranen. Tegin kolm-neli viimast nädalat meeskonnaga trennid kaasa, mingit valu ei tundnud ning enne pühi panime allkirjad paberile," selgitas 31-aastane Patrail.

Tunamullu ehk 2017/18 tegid nii Patrail kui Hannover-Burgdorf suurepärase hooaja, mil lõpetati Bundesliga kuuendal kohal ning jõuti Saksamaa karikafinaali. Lõppenud hooaeg kulges aga õnnetult – sügisel jättis seljatrauma Patraili mitmeks mänguks eemale ja naastes vigastas Eesti koondise vasaksisemine põlve ning jäi hooaja lõpuni pealtvaatajaks.

"Tundsime eelmisel hooajal Maidust südamest puudust. Tal oli enne vigastust meie tiimis ülioluline lüli nii kaitses kui rünnakul, kuna suudab täita niivõrd mitmeid erinevaid rolle," kirjeldas hannoverlaste peatreener Carlos Ortega eestlase tähtsust. Kuna sel suvel lahkub klubist kuus pallurit, oli kogenud Patraili jätkamine meeskonnale oluline.

"Olen juba üks kogenumaid mehi meeskonnas ja uus hooaeg ei tule kerge. Meil saab olema suhteliselt noor tiim, aga järelkasv on Hannoveris hea. Tähtsaim lahkuja on kindlasti Saksamaa koondise paremsisemine Kai Häfner, ent VfL Gummersbachist asendajaks hangitud 21-aastane horvaat Ivan Martinovic on vägagi andekas," hindas Patrail.

"Juba täna sõidan Saksamaale tagasi, et juuli keskel ettevalmistust alustada. Loodan tervena püsida ja meeskonda võimalikult kõrgete saavutusteni aidata. Õppisin eelmise raske hooajaga palju oma keha kohta ning loodan, et pika taastumise järel on peale põlve näiteks ka selg paremas seisus," lisas üheksa Bundesliga hooajaga 643 väravat visanud Patrail.