Eesti Sõjameeste Pärnumaa ühenduse poolt välja pandud unikaalse rändkarika sai aastaks enda valdusesse juba kolmandat aastat Jonathan Rosenbrier Suurbritanniast, kes seljatas senise rajarekordi minutiga (2:36.06). Teisena resultaadiga 2:52.20 lõpetas Marek Võsu spordiklubist Prorunner. Kolmandaks platseerus 2:56.35ga Margus Luhtoja. Naiste arvestuses võidutses üldkokkuvõttes kümnendana lõpetanud pärnulanna Klarika Kuusk Treeningpartner Diadorast (3:15.33). Teisena ajaga 3:19.32 ületas finišijoone mullune võitja Kaidi Keir Kukk (LifeThroughTrails) ning kolmas oli Tallinn Road Runners esindaja Jelena Melnikova resultaadiga 3:33.15.

„Kõikidel kordadel kui Pärnus olen jooksnud, on puhunud tugev vastutuul. Võitlesin ligi 40 kilomeetrit üksinda ja andsin endast kõik,“ rääkis Jonathan Rosenbrier.

Naiste võitja Klarika Kuusk pidas Pärnumaa maratoni raskeks. „Alati kui siin jooksen, tunnen suuremat kurnatust ning jalad lähevad kiiremini krampi. Võib-olla peaksin rohkem treenima. Kui esikoha saad, pole vahet mis aeg on, sest see on esikoht. Tuul oli vastu ja metsas oli eriti raske,“ hindas kolmandat korda võitnud Kuusk.

Paikuselt Reiu Puhkekeskuse kõrvalt startinud poolmaratoni võitis ajaga 1:17.09 Marek Nõmm (Spordipood Duncan.ee). Teisena kaitses oma eelmise aasta kohta Anu jooksutrennide esindaja Martin Tarkpea (1:20.13) ning kolmas oli Veljo Liplap ajaga 1:20.32. Naistest oli ajaga 1:25.13 kiireim (Jooksupartner) tartlanna Minna Kuslap. Teise koha saavutas Anu Jooksutrennide eestvedaja Anu Teppo (1:27.42) ning kolmas oli Maris Heinaru (1:31.14) (Treeningpartner)
Ühes maratoni stardipauguga kanti teatejooksjate poolt Iseseisvuse väljakule Eesti Sõjameeste Mälestuskirikus süüdatud mälestustuli. Tule võtsid vastu Laidoneri Seltsi liikmed eesotsas Trivimi Vellistega ja saatsid selle tänavusse Võidupüha paraadi linna Tartusse.

Võidupüha maratoni esialgsed tulemused leiab aadressilt www.2silda.ee ning 26. juuni Pärnu Postimehest. Lõplikud tulemused avaldatakse hiljemalt 27. juunil.

Maratoni organiseeris Pärnu Kahe Silla klubi koostöös Pärnumaa Spordiliidu, maakonna omavalitsuste, mitmete mittetulundusühenduste, avaliku sektori asutuste ning ligi 260 vabatahtlikuga. Korraldus tänab kõiki osalejaid, vabatahtlikke, toetajaid ja partnereid.