Plokkvibus sai Meeri-Marita Paas 694 silma ja lõpetas päeva üheksandal positsioonil. „Homme algavad duellid ja väga ootan, et saan finaali lasta. Üheksandat kohta pean väga heaks, sest siin on koos 16 Euroopa parimat,“ rääkis Paas. „Ilm on väga palav ning selle palavusega on väga raske lasta, aga sain sellest siiski jagu. Euroopa Mängude meeleolu on super! See on tavalistest võistlustest erinev, korraldus on väga hea.“

Sportvibu kvalifikatsioonis lasi Laura Nurmsalu 623 punkti, millega sai 48 sportlase seas 27. koha. Tema esimeseks vastaseks eliminatsiooniringides on austerlanna Elizabeth Straka.

Samuti sportvibus võistelnud Märt Oona kvalifikatsioonivõistluse tulemuseks jäi 616 punkti. Sellega sai ta 48 sportlase seas 45. positsiooni. Liidrina läheb eliminatsiooniringidesse türklane Mete Gazoz 685 punktiga. „Midagi erilist täna ei tulnud. Eestis oleks see tore tulemus, aga siin kõrget positsiooni sellega ei nõua. Reaalne võistlus hakkab peale finaalide väljakul esmaspäeval, kui lähen kokku 2004. aasta olümpiavõitjaga Marco Galiazzoga Itaaliast. See saab põnev olema,“ rääkis Oona.

Sportvibude segatiimis jäid Nurmsalu-Oona alla Soomele 0:6.

Täna astus ringi ka esimene Eesti poksija – Ainar Karlson alistas kaalukategoorias -91 kg Poola poksija Tomasz Niedzwiecki 3:2. „Esimeses raundis polnud ma liiga agressiivne. Ta liikus väga kiiresti ja mul oli raske temaga sammu pidada. Teisest raundist alates tundus ta rohkem väsinud ja ma sain rohkem lööke sisse,“ selgitas Karlson. Kaheksandikfinaalis kohtub Karlson pühapäeval Suurbritannia poksija Cheavon Clarke’iga, kes oli avaringis vaba. Poksis peetakse Euroopa Mängudel ühtlasi ka Euroopa meistrivõistlused.

Eesti 3x3 korvpallurid leppisid avamängus kaotustega. Naiskond (Ann Lass, Merike Anderson, Annika Köster ja Janne Pulk) alistus Hispaaniale 13:15. „Olime liiga aeglased, vajasime rohkem aega ning meie vastased tundusid tugevamad olevat,“ ütles Köster. „Aga see oli alles esimene päev, arvan, et meil kõigil on võimalus järgmistes mängudes võita. Olen kindel, et saame alagrupifaasist edasi.“

Eesti meeskond (Kristjan Evart, Egert Haller, Renato Lindmets ja Sander Viilup) kaotas Leedule 13:21. "Olime liiga pehmed, polnud selleks mänguks päris 100% valmis. Arvan, et meil on sees veel palju rohkem ja järgmises mängus oleme paremad,“ sõnas Viilup.

Homme on Eesti koondisel Minskis võistlustules viis sportlast – Meeri-Marita Paas jätkab plokkvibuvõistlust, jalgrattur Mae Lang siirdub naiste maanteesõidule ning Euroopa meistrivõistluste arvestuses võistlevaid poksijaid – Pavel Kamanin (-69kg), Valeri Tsernoglavski (-60kg) ja Stiven Aas (-81kg) – ootavad eelringid.

Täna õhtul toimub Valgevene pealinnas Minskis Euroopa Mängude pidulik avadefilee. Eesti delegatsiooni lippu kannab odaviskaja Liina Laasma.