Ühes matšis võisteldakse kahe tunni jooksul üheksal alal.

Võistluse esimeses faasis on neli alagruppi, neist igas kuus riiki. Eesti kuulub 2. alagruppi koos Prantsusmaa, Itaalia, Venemaa, Rumeenia ja Sloveeniaga. Alagrupivõistlus peetakse 23. juunil, Eesti alagrupi matš peetakse kell 14.20-16.20.

Iga alagrupi parim koondis pluss kaks paremat teise koha saanud võistkonda pääsevad otse 26. juunil toimuvasse poolfinaali. Ülejäänud kuus koondist saavad 25. juunil võistelda veerandfinaalis, kus on kolm gruppi ja iga grupi kaks esimest saavad samuti poolfinaali. 26. juunil toimuvate poolfinaalide kolm esimest pääsevad 28. juunil toimuvasse finaali. Punkte saab igas matšis maksimaalselt 12 (võitja), iga järgmine koht teenib kaks punkti vähem.

Eesti kergejõustikukoondise juht Kristel Berednsen loodab Minskis pakkuda huvitavat võistlust ja korralikku tulemust. "Koondise lähetajaks on Eesti Olümpiakomitee ja koondis tuli komplekteerida selle alusel, kes juba talvel andsid nõusoleku osalemiseks ning täitsid vastava ankeedi. Kõik, kes tol hetkel olid valmis Eestit esindama, on ka hetkel rivis ja heas vormis ning läheme korralikku tulemust püüdma," sõnas Berendsen. "Konkurentide kohta on raske midgi öelda, kuuldavasti tulevad mõned riigid välja noortekoondistega, teised aga oma parimas koosseisus. Meie oleme ühes alagrupis suurte riikidega, seega eeldan korralikku taset. Eesmärgiks on kindlasti poolfinaali jõudmine. Usun, et see on sportlastele ja ka pealtvaatajatele väga huvitav võistlus, lisaks saavad sportlased vajaliku suurvõistluse kogemuse, mis tulevikus kasuks tuleb. Samuti saab Minskis täita tiitlivõistluste normatiive," lisas Berendsen.

DNA alad:

Mehed: 100 m, 110 mtj, kõrgushüpe

Naised: 100 m, 100 mtj, kaugushüpe, odavise

4x400 m segateade (2M+2N)

Jälitusteatejooks – 800m (M) + 600m (N) + 400m (M) + 200m (N)

Eesti koondis Minskis:

100 m: Maarja Kalev ja Hans-Christian Hausenberg
100 mtj/110 mtj: Kreete Verlin ja Johannes Treiel
Kõrgushüpe: Karl Lumi
Kaugushüpe: Kreete Verlin
Odavise: Liina Laasma
4x400 m teatejooks: Liis Roose, Helin Meier, Jaak-Heinrich Jagor, Marek Niit
Jälitusteatejooks: Kelly Nevolihhin, Annika Sakkarias, Rasmus Kisel, Tony Nõu
Varuvõistlejad: Keiso Pedriks, Mirell Luik, Merilyn Uudmäe, Sten Ütsmüts, Enari Tõnström.

Euroopa mängudest teeb otseülekanded Olympic Channel, võistluspäevade kokkuvõtteid teeb ERR. Otseülekandeid näeb tasuta kodulehel olympicchannel.com ja Olympic Channeli äpis.