Eesti läks täna vastamisi Ukraina ja Venemaaga. Mehed vajasid mõlemast kohtumisest võitu, kuid see poleks veel taganud edasipääsu. Samal ajal oli vaja loota konkurentide ebaõnne.

Päeva esimeses kohtumises pidi Eesti tunnistama Ukraina kaotust tulemusega 13:15. Kaotus tähendaski ühtlasi, et Eesti jaoks olid võimalused alagrupist edasi pääseda kadunud. Eesti resultatiivseimana tõi Joonas Järvelainen kuus punkti, Martin Dorbek lisas kolm, Rannar Raap ja Karl-Johan Lips kaks silma.

Venemaa vastu võttis Eesti napi 16:15 võidu. Eestlastele tõi võidupunkti Dorebku otsustav läbimurre korvi alla paar sekundit enne normaalaja lõppu.

Eesti saldoks jäi MM-il kolm võitu ja üks kaotus, millega jäädi B-alagrupis viimaseks.

ENNE MÄNGE:

Koondis koosseisus Rannar Raap, Joonas Järveläinen, Martin Dorbek ja Karl Johan Lips pidi turniiri avapäeval leppima kahe kaotusega. Esimeses mängus jäädi alla Puerto Ricole 18:21. Tasavägiselt kulgenud kohtumises said eestlastele saatuslikuks kehv visketabavus kaare tagant ja kesine lauavõitlus mängu teises pooles. 14-st kaugviskest tabas vaid kaks ja otsustavatel hetkedel lubati vastastel võtta mitu olulist ründelauda. Eesti kaotas lauavõitluse 13-26, vahendab Basket.ee.

Seejärel mindi vastamisi hetkel B-alagruppi juhtiva Mongooliaga, kes päeva esimeses mängus oli alistanud Venemaa tulemusega 14:12. Kohtumise esimeses pooles tagaajaja rollis olnud Eesti suutis viigistada skooril 11:11. Seisult 12:12 teenis aga teise ebasportliku vea meeskonna liider Joonas Järveläinen ja kolme mehega läks eestlastel raskeks. Minna jäi veel pea kolm minutit. Kahel korral suudeti veel punktiga juhtima minna, kuid vähemuses mänginud eestlaste jaks rauges kohtumise lõpus ja Mongoolia võttis 20:17 võidu.

Koondise peatreener Siim Raudla tunnistas pärast kohtumist, et 3x3 formaadis on vahetusmängijata sisuliselt võimatu võita. „Päris raskeks läks lõpus. See (ilma vahetuseta mängimine, toim.) annab vastasele väga suure eelise. Meil oli algusest peale ka vigadega probleeme ning ka see ei jätnud meile väga palju mänguruumi.“

Millised variandid Eestil sellel turniiril veel on? „Neljapäeval peame mõlemad mängud kindlasti võitma, aga paraku ei sõltu alagrupist edasipääs enam ainult meist,“ kommenteeris Raudla.

Alagrupist pääsevad edasi kaks esimest. Veerandfinaali jõudmiseks tuleb mõlemad tänased vastased alistada. Juhul kui Mongoolia ja Puerto Rico teenivad mõlemad neljast mängust kolm võitu, on eestlaste võimalused kõrges mängus kaasa lüüa minetatud.