Kuuldused sellest, et Davis tahab liikuda Lakersisse, said tõelise tule alla jaanuari lõpus, kui ilmnes, et Davis palus Pelicansilt ennast mõnda teise meeskonda vahetada. Juba siis räägiti eelkõige Lakersist, sest see olevat olnud Davise soov number üks: tema agendiks on Rich Paul, kes esindab ka oma pikaaegset sõpra ning praegust Lakersi mängijat LeBron Jamesi.

Lakers üritas juba toona Pelicansiga läbirääkimisi alustada ning tegi Davise eest ka mitmeid pakkumisi, ent Pelicans ei soostunud nendele toona isegi vastama. Avalikkusele lekkinud pakkumised, mis sisaldasid erinevaid kombinatsioone kõigist Lakersi noormängijatest, peetakse ka peamiseks põhjuseks, miks Lakersi sisekliima lõppenud hooaja teisel poolel totaalselt lagunes ning tiim play-off'ist välja jäi.

Kuigi Davise vastu tundsid huvi ka mitmed teised meeskonnad eesotsas Boston Celticsiga, kohutas Paul teised kosilased ära väitega, et Davis ei plaani nendega pikemat lepingut sõlmida. Davise praegune leping kehtib veel vaid ühe hooaja, misjärel saab temast vabaagent.

Kuigi turuseis ei olnud seetõttu kiita, sai Pelicans Davise vastu tagasi ühe vägevama saagi, mida moodsal ajastul NBA-s nähtud: Lakers saadab vastukaubana Pelicansi ridadesse Brandon Ingrami, Lonzo Balli, Josh Harti ning neli draftivalikut (nende seas ka selle aasta drafti neljanda valiku). See tähendab, et Lakersi noortest talentidest jäeti endale vaid Kyle Kuzma.

Pelicansi olukord on pärast suurt vahetust noorte mängijate osas paljulubav: lisaks Ingramile, Ballile ja Hartile kuulub neile ka tänavuse drafti avavalik, millega võetakse endale kõigi eelduste kohaselt noor sensatsioon Zion Williamson.

Ametlikult jõustub vahetustehing 6. juulil.