Fabregas ja Messi olid Barcelonas meeskonnakaaslased, kui hispaanlane mängis seal aastatel 2011-2014. Seejärel siirdus Fabregas Londoni Chelsea ridadesse, kust ta möödunud hooaja keskel liikus AS Monacosse. Messi on kogu selle aja jätkanud Barcelonas.

Lõppenud hooajal aitas Messi koduklubi Hispaania meistritiitlini. Meistrite Liigas langeti välja poolfinaalis, Hispaania karikasarjas jäädi finaalis alla Valenciale. Messi arvele jäi kõikide sarjade peale 50 kohtumist, mille jooksul ta lõi koguni 51 väravat ja andis 22 tulemuslikku söötu.

"Leo oskab pärast igat hooaega end edasi arendada," sõnas Fabregas. "Ta ei pruugi enam olla mängija, kes driblab kolmest-neljast vastasest mööda ja lööb imelise värava. Küll aga armastab ta nüüd anda täpseid 50-meetrisi sööte, mis tekitavad näiteks Jordi Albale (Messi tiimikaaslane - toim) väravavahiga üks-üks olukorra."

"Ta oskab kastis toimuvat lugeda ja võib vabalt väravasööte jagada. Arvan, et ta mäng pole kunagi nii täiuslik veel olnud."

Meedias on palju spekuleeritud, kas Messi võidab tänavu taas maailma parimale mängijale antava Ballon d'Ori. 51 väravat ja 22 resultatiivset söötu räägivad enda eest, kuid Meistrite Liigas jäädi poolfinaalis alla hilisemale võitjale Liverpoolile.

"Väga raske on öelda (kes võidab Ballon d'Ori), see võib sõltuda Meistrite Liigast," arutles Fabregas. "Samas võitis Messi minu arvates 2010. aastal auhinna, ehkki Barcelonaga võideti ainult Hispaania meistriliiga, seega on tal võimalused olemas. Liverpoolil on selja taga fantastiline hooaeg, nii et esikolmikusse mahub vabalt mõni nende mängija."