Tanel Leoki tegemistega on iga MXGP jälgija juba tuttav. Venemaal ei leidnud Tanel head rütmi ja otsustas kindla peale tervelt tagasi tulla (sedasi tegid seal ka mitmed teised). Kegumsis on tõenäoliselt nauditavate hetkede leidmine kordades lihtsam ning ühele hooaja parimale tulemusele ta kindlasti siin panustab.

Põhiliselt Briti sarjades juba aastaid sõitnud Gert Krestinov on sel aastal leidnud värske hingamise. Seda oli näha nii kevadistel Eestis toimunud võistlustel kui ka Britimaal. Ei tasu unustada, et tegu on kunagise Lommeli MX2 GP etapivõidu ( väga bossilt!) tasku pistnud sõitjaga!

Harri Kullas armastab samuti liivast rada. Ta on sel aastal kiire ja loodetavasti ei sega enam ka Nuia EMV-l saadud vigastus.

Karel Kutsar teeb 450 tsikliga esimest hooaega. Senistel võistlustel on ta olnud pigem rahulik, kuid sedasi teebki iga mõistlik inimene, kes esimest hooaega 450 sadulas on. Kegumsis on ta 250 klassis teinud suurepäraseid esitusi. Jääme põnevil ootama hooaja esimest sädelevat starti noorelt talendilt.

Erki Kahro käis end vahepeal täiendamas USA Nationale sõites. Tulemused polnud teab mis kiita, kuid tulles tagasi kodukamarale ning sõites Soome EMV etappe, näitas kell kiiruse paranemist.

Erki on kõva võitleja ja kindlasti on siin oma „kambaga“ asja kallale hüpates tahtmist rohkemgi!

MXGP Kegumsi etapile läheb „red plate“ hoidjana nüüd Tim Gajser, kes võttis selle Venemaal ära Cairolilt. Tagasi rajal olev Herlings näitas Venemaal, et ta on kohe poodiumipretedent ja seda enam on ta seda oma lemmiktüüpi liivasemal pinnasel. Kuid Kegums meeldib absoluutselt pea kõigile top15 sõitjatele! Nii et sellel, alati hästi ettevalmistatud rajal on meid ehk ootamas üks aasta põnevamaid sõite.

MXGP Läti etapi sõitudele saad kaasa elada sel pühapäeval, 16. juunil 14.00 ja 17.00 spordikanalil TVPlay Sports+ või veebis: https://tvplaypremium.ee/live.

MXGP top10

1. Tim Gajser (SLO, HON), 351
2. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 338
3. Gautier Paulin (FRA, YAM), 231
4. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 220
5. Arminas Jasikonis (LTU, HUS), 212
6. Clement Desalle (BEL, KAW), 208
7. Arnaud Tonus (SUI, YAM), 206
8. Julien Lieber (BEL, KAW), 172
9 . Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 170
10. Glenn Coldenhoff (NED, KTM), 168

MX2

Selles klassis on huvitav fakt, et valitseja Jorge Prado pole mitte kunagi olnud Kegumsis poodiumil.
Thomas Kjer Olsenil on hea võimalus ennast natukene tiitlikonkurentsi tagasi tuua ( eelmise asta võitja Kegumsis). Kindlasti püüab esimest üldvõitu siin liivaradade spets Jago Geerts. Poodiumile pretendeerijaid on veelgi, kuid eraldi julgeksin märkida 114 Motorsports Honda Mitchell Evansi, FH Kawasaki Henri Jacobi, Husqvarnal sõitva Davy Pootjesi.

Eestit esindab selles klassis Hardi Roosiorg (KTM). Loodetavasti teeb noor Tartumaa mees ühel oma lemmiktüüpi rajal hea tulemuse ja ka tavapärasest erineva hea stardi!

MX2 top10

1. Jorge Prado (ESP, KTM), 347
2. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 327
3. Jago Geerts (BEL, YAM), 257
4. Henry Jacobi (GER, KAW), 236
5. Tom Vialle (FRA, KTM), 216
6. Mitchell Evans (AUS, HON), 214
7. Ben Watson (GBR, YAM), 210
8. Adam Sterry (GBR, KAW), 169
9. Davy Pootjes (NED, HUS), 157
10. Michele Cervellin (ITA, YAM), 132