Lisaks sellele, et juba enne mängu oli teada, et Warriorsi poolelt ei saa platsile tulla Kevin Durant ning Kevon Looney mängis läbi vigastuse, tabas Golden State'i kolmanda veerandaja lõpus veel üks valus hoop, kui pealtpanekult maandudes väänas põlve Klay Thompson. Kuigi Thompson suutis seejärel veel kaks vabaviset tabada, lonkas ta seejärel riietusruumi, kust lahkus karkudel. Enne seda oli Thompson visanud koguni 30 punkti.

Viimasel veerandajal kasutas Raptors edukalt nn box-and-one kaitset, mis tähendas seda, et kui neli Toronto pallurit mängisid maa-ala kaitset, siis üks kaitsja ajas taga Stephen Curryt, kes oli seks ajaks Warriorsi poolelt platsil üks väheseid häid viskajaid. Seetõttu pidid otsustaval veerandil Golden State'i poolt skoori tegema teised mängijad ning läbi häda suudeti lõpuni mängus püsida.

Rünnakul tabas Toronto ridades mängu lõpufaasis mitu väga olulist ja magusat kolmest Rauno Nurgeri endine ülikoolikaaslane Fred VanVleet, kes viskas pingilt sekkudes viie täpse kaugviske toel 22 punkti.

Raptorsil oli 17 sekundit enne mängu lõppu võimalus ühepunktilises eduseisus mäng ära otsustada, kuid pallikaotus andis Warriorsile veel ühe võimaluse juhtima minna. Curry ei tabanud rasket kolmest ning kuigi lahtine pall saadi 0,9 sekundit enne lõpusireeni kätte, võeti seejärel aeg maha, kuigi taimaudid olid otsas, mistõttu läks pall Raptorsile.

Toronto resultatiivsemad oli viimases mängus Pascal Siakam ja Kyle Lowry 26 punktiga, Warriorsi poolelt kogus Thompsoni 30 punkti kõrval Andre Iguodala 22 silma, Stephen Curry arvele jäi 21 punkti. Draymond Greeni kontole jäi 11 punkti, 19 lauapalli ja 13 korvisööduga võimas kolmikduubel.

Finaalseeria MVP-ks valiti oodatult Kawhi Leonard. Leonardist sai Kareem Abdul-Jabbari ja LeBron Jamesi kõrval alles kolmas mängija ajaloos, kes suutnud selle autasu võita kahe erineva meeskonna eest - 2014. aastal vedas ta võidule San Antonio Spursi.