Nii Eesti, Läti kui ka Leedu jalgpallis on olnud päris häid aegu, kuid praeguseks on kõik jõudnud korraga madalpunkti. Kui ülejäänud Euroopa areneb hooga edasi, siis tundub, et uued ideed siia ei jõua või ei tehta siin lihtsalt võrreldes ülejäänud Euroopaga samas mahus tööd.

Kõigi kolme koondise hiilgeajad jäävad erinevatesse kümnenditesse. Leedu koondis oli tipus 1990-ndatel. Kahel korral jõuti suurturniirile pääsemisele väga lähedale. 1998. aasta MM-i valiksarjas oldi alagrupis kolmandada ning play-off'i pääsenud Iirimaale jäädi alla ainult ühe silmaga.

Valikgrupp lõpetati kolmandana ka 1996. aasta EM-i valiksarjas. Toona jäädi alla ainult Horvaatiale ja Itaaliale, kuid edestati Ukrainat, Sloveeniat ja Eestit.

Läti tippajad jäävad eelmisesse kümnendisse. 2004. aastal mängiti koguni EM-finaalturniiril. 2010. aasta MM-valiksarjas oldi pikalt konkurentsis, kuid lõpuks lepiti Šveitsi ja Kreeka järel kolmanda kohaga. Esimesele kaotati nelja ja teisele kolme punktiga.

Eesti koondise puhul saab tipust rääkida 2012. aasta EM-valiksarjas, kus jõuti play-off'i. Alagrupi Itaalia järel teisena lõpetanud eestlased kaotasid otsustavas duellis Iirimaale.

Praegu sumpab kogu kolmik aga korraga mudas. 2020. aasta EM-valiksarjas on Eestil neljast mängust null punkti ja C-alagrupis viimane ehk viies koht. Lätil on G-alagrupis neljas mängust samuti neli kaotust ja viimane ehk kuues koht. Kui Eestil on väravate vahe -11, siis Lätil on see näitaja -12. Pareimini ei lähe ka Leedul, kellel on kolmest mängust üks punkt ning B-alagrupis viimane ehk viies koht. Seejuures on Leedu kahel korral mänginud Luksemburgiga. Võõrsil kaotati väikeriigile 1:2 ning kodus tehti 1:1 viik.

Valiksarjas on praegu nulli peal veel Liechtenstein, San Marino, Andorra, Fääri saared, Gibraltar Aserbaidžaan ja Valgevene. Ülejäänutel on juba kaks või enam punkti. Seega kuulub kogu Baltikum praegu Euroopa kümne kõige tagsasihoidlikuma tulemusega vutiriigi sekka. Tasub mainida, et antud kümnest pooltes on elanikke alla 100 000 inimese ehk sisuliselt on Eesti, Läti ja Leeduga sarnases seisus ainult Aserbaidžaan ja Valgevene.