"Mängime nüüd kodus, see on meie kindlus. Eelmine mäng oli kaks kuud tagasi ning loodan, et mängijad on seekord paremas vormis kui toona," sõnas Reim mängueelsel pressikonverentsil.

Kas "minna panema" või "panna minema"? ""Panna minema" kindlasti kõne alla ei tule. "Minna panema", aga tasakaalukalt. Kui vaatame alagruppi, siis need on need kohad, kus punkte on võimalik võtta, vastavalt sellele peame mängima ning vajadusel ka riskima mingil määral. Julgelt tuleb mängida ja peame meestesse enesekindlust süstima."

Kuidas mängijatesse enesekindluse süstimine välja näeb? "Eks ikka erinevate meetoditega. Selleks on väga palju võimalusi, aga mängija on enesekindel siis, kui ta teab, mida ta väljakul tegema peab või mida ta partnerid tegema peavad. Positiivse õhkkonna loomine - kui midagi valesti läheb, siis see on jalgpall, seda juhtub. Järgmisel hetkel tuleb ikka valmis olla. See oleks lihtne, kui ütleksin, et "mängige julgemalt" ja keeran ise selja. Tuleb edasi anda head ideed, häid näpunäiteid, aga otsustajad väljakul on mängijad."

Enesekindluse kõrval on viimastel aastatel Eesti koondise suureks probleemiks olnud nürivõitu rünnak. Reim vihjas, et Eesti võib minna mängima viiese kaitseliini asemel neljasega, kus platsil on võimalik lihtsamal moel koht leida ka Konstantin Vassiljevile. "See on tõenäoline, aga tean, et see võib väga valusalt kätte maksta, kui võtta fookuseks ainult rünnak. Kõik peab olema heas kombinatsioonis. Üritame parandada mängu palliga, ilma selleta on väga keeruline mänge võita. Loota ainult sellele, et suudame oma väravaesise tühjaks lüüa - sellest ei piisa.

Eesmärk on leida need 11 mängijat, kes on hetkel kõige paremas hoos. See määrab palju ära selle, mida homme nägema hakkame. Kui meil on mängijad, kelle jala ees pall ei püsi, siis on keeruline."

Ridade vahelt võis välja lugeda ka seda, et Reim mõtleb põhikoosseisus debütandi Erik Sorga platsile saatmise peale - 19-aastane florakas on sel hooajal Premium liigas löönud 14 mänguga 14 väravat ning Henri Anieri puudumisel on Sorga konkurendiks algkoosseisukohale vaid Rauno Sappinen, kes viimastel nädalatel eriti suurt väravahoogu näidanud pole.

"Noored mängijad ja debütandid on väga tublid olnud ning ma ei näe põhjust, miks nad ei võiks kas alustada või vahetusest sisse tulla. See oleks kindlasti ainult kasulik nii praegu kui tulevikus."

Probleemse kohana tõi Reim välja tõsiasja, et koondise juurde tulnud mängijad on suhteliselt erinevates olukordades: laias laastus poolel meeskonnal on hooaeg lõppenud ning algamas suvepuhkus, teisel poolel aga hooaeg veel kestab.

Esialgse nimekirjaga võrreldes on Eestil puudu üks mängija - Ilja Antonov jääb koduklubi Hermannstadti juurde, keda ootavad Rumeenia liigas ees üleminekumängud.

"Meil oli Iljaga koos 24 mängijat kutsutud. 23 on see number, kes mängust osa saavad võtta. Meil mängivad mõned mängijad sellistes liigades, kus tihtipeale rahvusvaheline jalgpallikalender ei loe. Kuigi Rumeenia on suur jalgpalliriik, siis nende play-off langes nendele päevadele. Teatud põhjusel oli klubil õigus teda ka enda juures hoida. Kuna Ilja oli niigi kutsutud varumängijana pärast seda, kui Ragnar [Klavan] loobus, siis otsustasime kedagi asemele mitte kutsuda."

Artur Pikka ootab klubivahetus
Lõppenud hooajal koos Henrik Ojamaaga Poola kõrgliigas Legnica Miedzis pallinud Artur Pikk tõdes, et otsib endale suvel uut klubi.


"Praegu on selline olukord, et ma ei jätka Poolas. Klubi langes esiliigasse ja otsustasin, et ma seal ei jätka. Tulevikust ei saa ma hetkel midagi rääkida, sest ma ise ka ei tea, mis toimub. Agent töötab selles suunas, et mulle uus klubi leida. Minu jaoks on need mängud kohad, kus ennast näidata."


Mida tuleb Põhja-Iirimaa vastu teisiti teha, et märtsikuine kaotus ei korduks? "Ründefaasis peame rohkem palliga mängima ja väljakul julgemad olema. See on kindlasti põhiline. Peame olema agressiivsemad."
Kuula ka värsket jalgpallisaadet "Futboliit", mille viimases osas arutati koondisemängude teemat koos Karol Metsaga!
1x
00:00