Enne Prantsuse lahtiseid maailma edetabelis 17. kohal paiknenud Anett Kontaveidil läksid avaringi kaotusega kaduma mullu Prantsusmaal kätte võidetud neljanda ringi punktid, ent sellest hoolimata ei ole ta vähemalt praeguse seisuga väga palju tabelis kohti ära andmas: hetkeseisuga on ta 18. kohal, kuid mitu naist võivad temast veel edu korral mööda minna. Johanna Kontal piisab Kontaveidist möödumiseks poolfinaali jõudmiseks (vastaseks Sloane Stephens), Kaia Kanepi alistanud horvaat Petra Martić peaks selleks jõudma finaali - sama kehtib ka tšehhitari Marketa Vondroušova kohta. Nemad lähevad aga juba veerandfinaalis omavahel vastamisi.

Teoreetilised võimalused on olemas ka ameeriklannal Amanda Anisimoval, kes peaks aga eestlannast mööda tõusmiseks finaali jõudma. Tema läheb veerandfinaalis vastamisi Simona Halepiga.

Suurturniirile maailma 88. reketina tulnud Kaia Kanepi on aga neljanda ringi punktide abil tõusmas 70 parema sekka.

Maailma esireketiks jääb Naomi Osaka, austraallannal Ashleigh Bartyl on sealjuures võimalus tõusta kaheksandalt realt koguni teiseks - seda juhul, kui ta Prantsuse lahtised võidab.