Suzanne-Lengleni väljakul peetud kohtumine kestis 5 tundi ja 11 minutit. Šveitslane Wawrinka (ATP 28.) lõi eepilises kaheksandikfinaalmatšis kreeklase Tsitsipase (ATP 6.) vastu 16 serviässa (kreeklasel 3), 62 äralööki (kreeklasel 61) ning võitis kohtumise hoolimata suuremast lihtvigade arvust (55-48).

Mängus nähti kümmet servimurret. Mõlemad tegid neist viis. Kuid Wawrinka päästis 27-st murdepallist 22 (81%) ning Tsitsipas 14-st 9 (64%). Matšpalli äralöök puutus kunagisel maailma kolmandal reketil ja kolmekordsel suure slämmi võitjal napilt joone ära.

"Just selle emotsiooni pärast ma tagasitulekuks valmistusingi, kahtlemata," rääkis Wawrinka pressikonverentsil. "Mängida sellise publiku ees sellises atmosfääris, viiesetiline matš suurel slämmil - see on põhjus, miks ma üldse pärast operatsiooni (põlvelõikus toimus 2017. aasta teises pooles - toim) tagasi tahtsin tulla."

Enne šveitslast ajakirjanike ees käinud ülimalt löödud Tsitsipas avaldas arvamust, et liivaväljakutel - vähemalt suurtel slämmidel - tuleks kiiremas korraks kasutusele võtta "kotkasilma" süsteem, mis võimaldaks mängijatel joonekohtunike otsusi vaidlustada. Sellest hoolimata ei hakanud ta väitma, et Wawrinka matšpall oli väljas.

Wawrinka vastava tehnoloogia osas sama meelt ei olnud. "Ma ei ole kindel, kui täpne kotkasilma süsteem liival oleks. See tuleks enne kasutusele võtmist kindlaks teha," sõnas ta, andes mõista, et pole traditsioonide lõhkumise poolt. Kõikidel teistel väljakukatetel on "kotkasilm" juba aastaid kasutusel, liival usaldatakse veel pallist maha jäävaid jälgi.

Pärast ühte puhkepäeva ootab Wawrinkat veerandfinaalis ees järgmine tõsine katsumus - kohtumine Šveitsi legendi Roger Federeriga (ATP 3.). Meeste omavaheliste mängude seis on 22:3 Federeri kasuks. Kõik Wawrinka võidud on tulnud liivaväljakul - viimati 2015. aasta French Openi veerandfinaalis, enne seda 2014. aasta Monte Carlo Mastersi finaalis ja 2009. aastal sama turniiri kaheksandikfinaalis.

"See on minu jaoks eriline kohtumine. Ma pole siin nii ammu mänginud, aga tema mängib ikka veel nii hästi. Ta on parim sportlane, kes kunagi on tennist mänginud. See saab mulle olema suur väljakutse," rääkis Wawrinka. "Pean kõigepealt tänasest mängust taastuma. Ma jään järjest vanemaks ja vanemaks, seega selline pikk mäng teisipäeva eel kindlasti kasuks ei tulnud. Kuid ma armastan selliseid väljakutseid ning annan endast taaskord parima."