Senisest kuuest ühe riigi siseasjast kolm on toimunud Hispaania klubide osavõtul. Korra on omavahel mänginud itaallased, korra sakslased ja korra inglased. Inglastele on tänavune finaal seega teine riigisisene asi.

Hispaania klubide omavahelised finaalid:

Madridi Real – Valencia 3:0 (2000. aasta)
Madridi Real – Madridi Atletico 4:1 lisaajal (2014. aastal)
Madridi Real – Madridi Atletico 1:1 (5:3) (2016. aastal)

Itaalia klubide omavaheline finaal:

AC Milan – Torino Juventus 0:0 (3:2) (2003. aastal)

Saksamaa klubide omavaheline finaal:

Müncheni Bayern – Dortmundi Borussia 2:1 (2013. aastal)

Inglismaa klubide omavaheline finaal:

Manchester United – Londoni Chelsea 1:1 (6:5) (2008. aastal)

Senisest kuuest ühe riigi siseasjaks olnud finaalist koguni kolm on läinud lõpuks penaltiseeriani. Lisaks on üks kohtumine lõppenud lisaajal. 2013. aasta Bayerni ja Dortmundi finaalis lõi Arjen Robben Müncheni klubi võiduvärava alles 89. minutil.

Vaatamata suurele põnevusele on nendest finaalidest lõpuks võitjana väljunud eurosarjades tituleeritumateks tiimideks olnud võistkonnad. Madridi Real on võitnud kõik kolm hispaanlaste siseasja. Sakslaste duelli võitis sealne suurim klubi Bayern ning inglaste vastasseis lõppes Manchester Unitedi võiduga Londoni Chelsea üle. Viimane mängis toona oma esimest Meistrite liiga finaali.

Itaalia klubide 2003. aasta vastasseisus jäi peale AC Milan, kes on Meistrite liigas läbi aegade edukuselt teine meeskond Madridi Reali järel. Milani jaoks oli toonane triumf kuuendaks võiduks. Juventuse kontol on endiselt kaks esikohta.

Seekordses Liverpooli (viiekordne võitja) ja Tottenhami (mängib esimest korda finaalis) finaalis loetakse soosikuks esimest. Liverpooli kasuks räägib ajalugu, kuid lisaks ka tänavuse hooaja mänguvorm. Viiekordne Meistrite liiga võitja Liverpool on sel hooajal näidanud enda kohta rekordilist väravate vahet. Premier League'is oli nende näitaja +67. Parema tulemuse on kahel juhul kirja saanud ainult Manchester City ja korra Londoni Chelsea.

Alates 2013. aastast on Liverpool ja Tottenham omavahel kohtunud 14 korda. Liverpool on teeninud üheksa võitu ja Tottenham ainult ühe. Neli matši on lõppenud viigiga.

Sel hooajal mängiti Premier League'is kahel korral. Mõlemad mängud võitis Liverpool skooriga 2:1. Viimase omavahelise kohtumise võitis Liverpool tänu Toby Alderweireldi viimase minuti omaväravale.