Kangert on kergelt pettunud, sest tänase puhkepäeva eel läbitud kahe mängise etapiga langes ta 11. positsioonilt oluliselt tahapoole. Kaotust tuli juurde enam kui 20 minutit ja sellega kadusid lootused olla üldarvestuses kõrges mängus.

"Hea jalg sai otsa. Mitte nii, et üks päev tõusin ja kõik oli kadunud, vaid päev-päevalt läks seisund kehvemaks," rääkis Kangert Delfile. "Kerge pettumus enda füüsilise seisundi osas. Mootor pidas isegi vastu, aga lihaskonditsioon vedas alt. Lihased läksid tohutult valulikuks ja pingutust teha oli ülimalt keeruline. Võimalik, et tegin kusagil endale liiga, läksin üle piiri, sest keha tõmbas ühel päeval täiega vett täis, mis on stressi märk. Keha hakkas varusid koguma," selgitas Kangert mitte just kõige meeldivamaid üleelamisi.

Aga meelt ei ole ta heitnud. "Eks nüüd on selge, mida üritada. Sellise lihaskonditsiooniga on muidugi keeruline, kuid tunnen, et täna sain füsioterapeudilt kõvasti abi. Poolteist tundi olin ta laual, energia käib jälle kehast läbi," tundis Kangert kergendust. "Tean, et enamus mehi on minuga sarnases seisus ja neil ei ole lihtne vastu pidada. Ka Ilm hakkab viimasel nädalal olulist rolli mängima. Täna oli totaalne vihm ning 10 kraadi sooja. Ei saanudki õue jalga keerutama minna, sõitsime pukki. Keerulised ilmaolud saadavad meid terve nädala," teadis Kangert.

Homse, 16. etapi olid korraldajad sunnitud lumeolude tõttu olulisel määral ringi tegema. Algse 226 km asemel sõidetakse 194 km ning Giro tänavuse aasta kõrgeimaks mäetipuks planeeritud Gavia (2618m üle merepinna) jääb võtmata. Ilmateate kohaselt oleks homme mäe otsas lumesadu ja vaid mõni kraad sooja. Lisaks on tee peal meeletud lumevallid, mis tuleks laiali vedada. Nii lähevad ratturid mürgeldama vähe madalamate mägede otsa.

"Usun, et meie tiimi jaoks tuleb viimane nädal kõige põnevam. Meil kaks peenikest poissi liiguvad päris hästi (toim. - Hugh John Carthy ja Joseph Lloyd Dombrowski). Eks ma ise ka üritan," lubas Kangert vaatamata kõigele võitluseks valmis olla.

Üldvõidu osas on suurimad soosikud hetke neli paremat. "Liidrist Richard Carapazist on tõusudel kindlasti keeruline lahti saada," arutles Vincenzo Nibali endine abimees. "Nibali, Roglic ja Majka kuuluvad samuti soosikute ringi. Tundub, et Primož Roglic puhtalt eraldistardile enam panustada ei saa. Ta peab ka mägedes midagi näitama. Eraldistardis võtab ta 30-40 sekundit tagasi, aga sellest ei pruugi piisata."