F1 sari pole veel ametlikult teatanud, mil moel Laudale sel nädalal austust avaldatakse, kuid Reutersi teatel võib pühapäevase põhisõidu eel ilmselt oodata leinaseisakut.

Mercedese pilootidest ilmus tänasel meediapäeval ajakirjanike ette vaid soomlane Valtteri Bottas. Tiimi pressiesindaja teatel anti Hamiltonile meediakohustustest vabastus kuni laupäevase kvalifikatsioonini.

Hamilton avaldas Laudale teisipäeva õhtul Instagramis emotsionaalse järelhüüde. "Mu sõber, ma ei suuda uskuda, et sa oled läinud," ütles ta selles.

"Ta (Lauda) oli meie tiimis ja tehases võtmeisik, mängis Mercedese perekonnas suurt rolli ning oli kõigile suureks motivatsiooniks, minule kaasa arvatud," rääkis Bottas ajakirjanikele. "Nädal algas päris šokeeriva uudisega. Nädalavahetus ei tule kindlasti kerge, aga ma olen kindel, et me suudame selle enda kasuks pöörata ning vajutame Niki auks gaasi põhja ja toome koju hea tulemuse."

Mercedese tiim kannab homsest alates musti käepaelu ning erikujunduse saab ka "hõbenoolte" auto disain. Ferrari ja McLaren, kelle autodega Lauda 1975., 1977. ja 1984. aastal MM-tiitlid võitis, ütlesid samuti, et nende masinatel võib nädalavahetusel vastavaid kleepekaid näha.

Ferrari ja Mercedese mootorikodudes jooksid täna ekraanidel fotod ja videokaadrid Lauda 1976. aasta duellist oma põlisrivaali James Huntiga.

Monaco GP esimesed kaks vabatreeningut sõidetakse juba homme kell 12 ja 16. Kolmas vabatreening algab laupäeval kell 13, kvalifikatsioon kell 16 ning põhisõit pühapäeval kell 16.10.