Tänavusest tuurist võtab osa ligi 100 ratturit 14 tiimist. Vähemalt paberil võib kõige tugevamaks pidada Mihkel Räime koduklubi Israel Cycling Academyt.

„Ükskõik mis tuuril osaleda sellise meeskonnaga, nagu meil siin praegu on, peab eesmärk olema vähemalt poodium, kui mitte võit. Kui 2016. aastal kolmandaks tulin, siis olime siin amatöörmeeskonnaga. Nüüd, kolm aastat hiljem julgen meid juba proffideks kutsuda. Vabandusi ei tohiks enam olla,“ rääkis Räim, Cycling Academy üks liidreid. "Meil on siin ühtlaselt tugev meeskond, on päris palju kaarte, mida mängida. See on meie suur pluss," lisas ta.

Seitsmendat korda peetavale Eestimaa velotuurile tuleb Eesti koondis järgmises koosseisus: Alo Jakin, Peeter Pruus, Gert Jõeäär, Norman Vahtra, Oskar Nisu, Steven Kalf ja Rait Ärm.

Mullu saavutas eestlastest kokkuvõttes parima koha igapäevaselt Prantsusmaa klubis St. Michel-Auber93 pedaaliv Alo Jakin. „Eks me tuleme siia alati võitma, vähemaga ei saa leppida. Sel aastal on mul võistlustel mõnevõrra ebaõnne olnud, loodetavasti siin Eestis õnn pöördub,“ ütles eelmise aasta tuuri seitsmendana lõpetanud Jakin.

Taas on stardijoonel 2013. aastal peetud esimese Tour of Estonia ja 2017. aasta Tartu GP võidumees Gert Jõeäär. Muide, Jõeäär võitis kuus aastat tagasi ka viimati tuuril peetud proloogi, seega võiks talle Eestimaa velotuuri tänavune formaat sobida. "Ma olen käinud proloogi-rajal harjutamas ja lihvinud seal erinevad asju. Usun, et võin proloogil väga hea tulemuse teha. Aga meil on koondises ka teisi mehi, kes võivad homme õnnestuda," vaagis Jõeäär võimalusi.

Eesti koondise peatreeneri Jaan Kirsipuu sõnul võib homne proloog otsustada üsna palju. "Enne proloogi lõppu pole meil mõtet taktikast heietada. Kui näiteks keegi sõidab homme väga kõva aja ning on ka tugevast meeskonnast, siis sellel tugeval meeskonnal peaks järgnevatel etappidel olema üsna lihtne asju kontrollida," rääkis Kirsipuu.

"Kui vastas on nii tugev meeskond, siis peab ise millegi korraldamiseks väga peenelt läbi mõtlema, kuidas seda teha. Pigem tuleks jälgida neid (Israel Cycling Academyt - toim), et me ei jääks arvulisse vähemusse ning kui jääme, siis mitte väga suurde vähemusse," lisas Kirsipuu Delfile antud videointervjuus.

Tour of Estonia avaetapp on neljapäeval, 23. mail Tallinna lauluväljaku ümbruses sõidetav 3,7-kilomeetrine proloog. Reedel, 24. mail pedaalitakse traditsiooniline Tallinn-Tartu GP (187 km). Eestimaa velotuuri lõpetab laupäevane Tartu GP (173 km).

Tour of Estoniale järgneb pühapäeval 38. Tartu Rattaralli, kus profiratturitega sõidab koos ligi 4000 harrastajat 124 km ja 56 km distantsidel.

Kõiki Tour of Estonia etappe ning ka 38. Tartu Rattarallit kannab üle ERR-i spordiportaal (sport.err.ee). Lisaks on otseülekanded leitavad Tour of Estonia ja Tartu Maratoni Kuubiku Facebooki lehtedelt.