Tiitlikaitsjatena astusid 25kraadises suveleitsakus võistlustulle 20 naiskonna konkurentsis orienteerumisklubi Võru I naiskond ja ja 30 meeskonna konkurentsis Eesti Kaitsejõudude Spordiklubi meeskond.

Naiste võistluse esimese vahetuse lõpetas liidrina Piibe Tammemäe (SK 100), temast 4 sekundit jäi maha Eesti parim suusaorienteeruja Daisy Kudre (Peko II) ning 3 minutit hiljem jõudis teatevahetusse tiitlikaitsja OK Võru I naiskond, kus avavahetust jooksis Kerstin Uiboupin.

Teises vahetuses tõstis väga kindla ja kiire jooksu teinud ning eilsel lühirajal pronksmedali võitnud Marianne Haug võrukad liidripositsioonile, sealjuures vahe SK100ga oli 3-minutilisest kaotusest muutunud 4-minutiliseks eduks.

Kolmandas vahetuses näitas head vormi lühiraja meister Laura Joonas, kes tõi Võru I naiskonna kindlalt kullale. Lühiraja hõbe Evely Kaasiku tõstis OK JOKA teisele kohale, ent vahe võitjatega oli enam kui 8 minutit. OK JOKA võistkonnas jooksid veel Sigrid Ruul ja Helle Hallik. Kolmandaks tuli SK100 naiskond, kus lisaks Piibe Tammemäele jooksid Marie Tammemäe ja Triinu Rooni (+15.40).

Ka meestevõistluses asus tiitlikaitsja Kaitsejõudude SK võistlust juhtima alles teisel vahetusel, kui jooksmas oli Lauri Sild, kes oli teatevahetuse saanud Rain Eensaarelt 8. kohal, liidritest maas 5.24. Timo Sild sai kolmandas vahetuses metsa juba enam kui 3,5-minutilise eduga Rakvere OK ees ning kasvatas finišiks Kaitsejõudude SK edu hõbeda võitnud Rakvere ees 7.45ni.

Rakvere võistkonnas jooksid Priit Randman, Olle Kärner ja Tõnis Laugesaar. Pronksile tuli Värska OK Peko meeskond koosseisus Gion Schnyder, Reigo Teervalt ning Kristo Heinmann (+8.47).