Kahe mängu kokkuvõttes jäi Siuntio IF-i ja Helsingi IFK vastasseis 60:60 viiki ning siuntiolaste Ott Variku ja Sten Maasalu kaela riputati pronksmedalid tänu ühele (!) enam visatud võõrsilväravale.

Neljapäeval alistas Siuntio IF võõrsil võrdses lahingus Helsingi IFK 32:29 (15:14). 18. minutil läks SIF Maasalu tabamuse järel juhtima ning edu käest ei antud. Varik viskas seitse ja Maasalu neli väravat võitjate kasuks, kaotajate poolel jäi Ardo Puna arvele kaheksa ja Sten Toomlale kaks tabamust.

Ott Varik: konkurents on Soomes tihe ja uuel hooajal veelgi enam

Laupäeval kulges mäng samuti võrdselt pea avapoolaja lõpuni, siis viskas Toomla viie minutiga neli väravat ja HIFK sai 19:15 edu. Teisel pooltunnil kasvatasid pealinlased edu korraks seitsmele, ent viimasel sekundil realiseeris Christoffer Thor karistusviske seisuks 28:31 ja kindlustas pronksi Siuntiole. Toomla viskas seitse, Puna kuus, Varik viis ja Maasalu kolm väravat.

"Minu jaoks oli tegu esimese play-off'iga Soomes ja konkurents on siin meeletult tihe. Meie veerandfinaalseeria Grankulla IFK vastu läks viiemänguliseks ja see andis poolfinaalis tunda. Aga olen väga rahul, et raske töö ja kõva võitlusega pronksi võitsime," rõõmustas mullu Siuntio ridades alles seitsmenda kohaga leppima pidanud Ott Varik.

"Kanname koos Steniga meeskonnas suurt rolli ja jäime hooajaga tervikuna kindlasti rahule. Sten tegi pronksiseerias HIFK-i vastu haige jalaga mängides väga head esitused. Vaheturniiril võitsime kõik mängud, mis andis play-off'iks hea emotsiooni. Uuel hooajal jätkame mõlemad Siuntios ja konkurents tiheneb veelgi, sest Soomes toimub praegu põnevaid üleminekuid," kinnitas 28-aastane paremäär.

Soome kullaseeria on veel pooleli, seal juhib Riihimäe Cocks mängudega 2:1 Helsingi Dickeni vastu. Aga parimate snaiprite tabel on eestlaste seisukohast muljetavaldav – Puna viskas hooajaga 254 väravat ja Cocksi legend Teemu Tamminen (192) teda vaevalt püüab. Kolmandal-neljandal kohal on Varik 180 ja Maasalu 169 tabamusega. Pool hooaega vigastuse tõttu vahele jätnud Toomla arvele jäi 75 väravat.

Bramanisele Hollandis seitsmes koht

Hooaja lõpetas ka Hollandis palliv Jesper Bruno Bramanis, kelle koduklubi HV KRAS/Volendam paigutus kohalikus meistriliigas seitsmendaks. Kohamängudes alistati Aalsmeeri Green Park 32:28 ja 25:21, eestlaselt vastavalt neli ja kolm väravat.

"Küllalt üles ja alla oli see hooaeg, eks peab arvestama, et uus liiga ja meeskonnas uued treenerid. Algas ikka päris konarlikult, aga lõpu poole tegime juba ilusaid mängu. Teiste seas võitsime ka lõpuks teisel ja kolmandal lõpetanud tiime," sõnas hooajaga 75 väravat visanud Bramanis.

Kohamängud algasid Rumeeniaski, kus mullused hõbemedalistid Martin Johannson ja Bukaresti Steaua sel hooajal 5.-6. koha lahingut peavad. Avamängus jäi Steaua võõrsil 25:31 (12:12) alla Calarasi AHC Dunareale, Eesti koondise kapten väravaid ei visanud. Kahe võiduni peetava seeria teine mäng peetakse kolmapäeval.

Sloveenia kõrgliigas jääb finaalturniiril mängida kolm vooru ning RK Maribor Branik kõrgemale neljandast tabeliastmest ei tõuse. Reedel tehti aga suurepärane võitluslik 28:28 (12:15) viik tiitlikaitsja ja liidri Celje RK Pivovarna Laškoga, Celminši arvele jäi üks tabamus.

Karl Roosna ja Krefeld tõusid dramaatilisel moel 2. Bundesligasse

Dramaatilise lahenduse sai Saksamaa üleminekumäng 2. Bundesligasse tõusmiseks HSG Krefeldi ja Karl Roosna osalusel. 3. liiga läänetsooni võitnud Krefeld oli eelmisel nädalal kodus kaotanud põhjatsooni tšempionile Rostocki HC Emporile kõige napimalt 23:24 (10:10). Teine mäng Rostockis möödus sama tasavägiselt ja viimast minutit alustati Krefeldi 23:21 juhtimisel.

26 sekundit enne lõppu tabas Empor karistusviske, mis tähendanuks kahe mängu kokkuvõttes neile edasipääsu. Krefeld võttis aja maha, esimene vise pidurdus blokis, kuid koos lõpusireeniga saatis Simon Ciupinski palli võrku ja Krefeld võitis 24:22! Avamängus neli korda tabanud Roosna jäi pühapäeval nullile ning sai hooajaga kirja 97 väravat.

Saksamaa Bundesligas alistas TSV Hannover-Burgdorf 30:24 (14:11) VfL Gummersbachi. Mait Patrail peaks lähiajal hannoverlaste treeningutega liituma, ent ilmselt viimases kolmes voorus platsil ei jookse. 13. kohal paikneval Hannover-Burgdorfil on 24 punkti, aga tihedas tabelis võimalus esikümnessegi tõusta.

Astme võrra allpool eestlaste klubidel nii hästi ei läinud. Karl Toom jäi väravateta, kui TV Emsdetten kaotas 2, Bundesligas võõrsil ASV Hamm-Westfalenile 25:27 (10:12). Toomi koduklubi on kolm vooru enne hooaja lõppu 29 punktiga 13. kohal, väljalangemistsoon on viie silma kaugusel.

Dener Jaanimaa oli täpne kahel korral, kuid TuS N-Lübbecke jäi samuti võõrsil selgelt 15:27 (6:16) alla kõrgliigasse tõusu nimel võitlevale Jürgen Rooba endisele koduklubile HSG Nordhorn-Lingen. Hooaja eel Bundesligast unistanud Lübbecke on 41 punktiga kuuendal kohal.