Tiitlikaitsjad asusid avaveerandil juhtima 27:14 ja kasvatasid poolajavileks edunumbrid juba 56:33-le. Kolmas veerand jäi viiki 22:22, viimane periood kuulus taas Cramole (23:18).

Võitjate punktid jagunesid väga ühtlaselt ning käe said valgeks kõik 12 platsil käinud meest. Kolm kaugviset tabanud Branko Mirkovic tõi Cramo parimana 16 punkti, Tanel Kurbas viskas 14 silma.

Kalev/TLÜ poolel jõudsid 13 punktini nii Ronald Eric McGhee, Damarcus Jamaal Harrison kui Kaido Saks.

Lauavõitluse Kalev/Cramo küll 35:37 kaotas, aga visketabavuses jäädi peale, vastavalt 52%-46%. Kui Kalev/TLÜ suutis anda 13 korvisöötu, siis Cramol oli see näitaja 33. Lisaks tehti viis pallikaotust, Kalev/TLÜ aga 15.

"Täna saime alguses nad ilusti kinni. Saime kaitselaudu, joosta ja kergeid lahendusi," ütles Kalev/Cramo mängumees Tanel Kurbas. "Viis viie vastu liikus pall paremini, saime lõigete ja läbiminekute pealt kergeid punkte. Täna tekkisid sellised olukorrad, mida oskan hästi lahendada, eelmine mäng jäid mõned lihtsad visked kripeldama. Riietusruumis on küll meil kõik korras, võib-olla mõni mees on natuke emotsionaalsem ja tekib väike pinge mängu ajal, aga üldjoontes on kõik korras. Seeriaid lõpetada on alati kõige raskem. Peame valmis olema, aga kui mängime samamoodi, siis peaks korras olema."

"Täna läks kõik esimestest minutitest alates viltu. Jäime tagaajaja rolli, tulid individuaalsed sooritused ja ei leidnud vabu mehi üles, kes võinuks visata," rääkis Tallinna Kalev/TLÜ peatreener Martin Müürsepp. "Ron-Arnar Pehka oli eelmises mängus tubli, pani ära oma visked. Leemet Loik samas mängis oma noorte meistrivõistlustel kaks mängu jutti ja ei tahtnud teda ses mõttes täna koormata. Oli see vale või õige valik, aga täna meeskondlikult põrusime. Ei taha kedagi nii heas või halvas välja tuua."

Kolme võiduni mängitava seeria kolmas kohtumine on kavas sel kolmapäeval algusega kell 19 taas Kalevi spordihallis.

Mängu eelvaade:

Meeskonnad olid seeria avamängus vastamisi 16. mail ning valitseval meistril Kalev/Cramol oli tükk tegu, et võit kätte saada. Kuigi suure eduseisuni kumbki tiim avapoolajal ei jõudnud, oli pigem Kalev/TLÜ dikteerivamaks pooleks ning puhkepausile ka nende 41:36 juhtimisel siirduti. Kolmandal veerandajal näitas Kalev/Cramo paremat minekut, ent viimaseks neljandikuks suutsid vastased vahe 58:61 peale vähendada. Kalev/TLÜ püsis lõpuminutiteni mängus, kuid seejärel tõi Kalev/Cramo eest olulised viis silma Chavaughn Lewis, millest sai murranguline hetk. Viimase 1.11 jooksul kaheksapunktilist edumaad enam maha ei mängitud ning esimesel poolajal lauavõitlusega ja visketabavusega mõnevõrra raskustes olnud Kalev/Cramo kallutas mõlemad näitajad lõpuks enda kasuks (vastavalt 42-38 ning 46%-42%), teenides raske 87:78 võidu.

Kalev/Cramo parimana viskas Chavaughn Lewis 21 punkti. Arnett Moultrie järgnes 18 punkti ja 7 lauapalliga ning Branko Mirkovic lisas 9 silma, 6 lauapalli ja 6 korvisöötu. Kalev/TLÜ eest tõi Damarcus Jamaal Harrison 21 punkti, 4 lauapalli ja 4 korvisöötu. Ronald Eric McGhee Jr lisas 20 punkti ja 7 lauapalli ning Michael Kyre Buchanan tegi kaksikduubli 14 punkti ja 13 lauapalliga.

Kuigi Kalev/Cramo pidi Eesti-Läti ühisliiga raames tunnistama korra BK Ventspilsi ja kolmel korral Riia VEF-i paremust, siis kõigil teistel Eesti klubidel jäi skalp võtmata. Kalev/TLÜ peatreener Martin Müürsepp arvas peale finaalseeria esimest mängu, et suursoosikut on võimalik hammustada küll ja sama meelt oli ka Damarcus Jamaal Harrison. Raske saab see aga olema, sest vaatamata erinevatele probleemidele sõnas Tanel Kurbas, et Kalev/Cramos ollakse sihikindlad ja finaal tahetakse loomulikult võita.