Juba teist nädalavahetust järjest võidutsenud Pruus on tänase võiduga rahul. “Ikka tuled Estonian Cupile võitma. Ja kui jalg on hea, siis naudid võistlust ka rohkem, olen tänasega rahul,” lausus Pruus. Pruusi hinnangul tõi talle täna võidu hea enesetunne. “Alguses sõitsime kõik koos ja kuskil seal 5-6 kilomeetril Peeter Tarvis kiirendas ja mina läksin järgi. Minu järel oli kohe Raido ja nii me kolmekesi ca 10 km peal teiste eest ära saime. Kuskil 25 kilomeetril, just enne vahefinišit, sain vahe teistega sisse teha ja ülejäänud distantsi sõitsin üksi. Mul oli vist lihtsalt jõudu rohkem,” võttis Pruus võistluse kokku.

Kuigi etapivõidu võttis Uibokand, tõusis kogu sarja naiste arvestuse liidriks Merili Sirvel. Meeste arvestuses hoiab liidrisärki kindlalt enda seljas Pruus.

Nii Küüslaugufest vahefiniši kui ka SiS mäefiniši võidud võttis Peeter Pruus. Sellega kindlustas ta endale ka sarja vahefinišite üldarvestuse ja mäefinišite üldarvestuse liidripositsiooni.

Lisaks 60 km pikkusele distantsile, said osalejad valida ka Jetoil poolmaratoni (21,8 km) ja Gardena maratondistantsi (47 km) vahel. Poolmaratoni võidu viis juba teist etappi järjest koju Matthias Mõttus. Poolmaratoni debüüdi tegi ka tuntud näitleja Tõnis Niinemets, kes läbis distantsi päeva kolmanda ajaga. Sarja üldarvestuses hoiab tänase võistluse järel poolmaratoni liidripositsiooni Matthias Mõttus.

Maratoni võitjaks tuli Rene Kübar, kes kahe etapi järel hoiab ka Gardena maratondistantsi üldarvestuse liidrisärki.

Põltsamaa lastesõitudel võttis 10-aastaste vanusegrupis teist nädalavahetust võidu Linda Lensment, poistest võidutses Oskar Lemloch. Mõlemad noored ratturid on ka lastesõitude sarja üldarvestuse liidrid.

Meeskondliku võidu võttis täna ProShop Team. Tänane parim naiskond oli Hawaii Express naiskond.

Hawaii Express Estonian Cup rattamaratonide sarja järgmine osavõistlus toimub 8. juunil, mil leiab aset Tallinna 9. rahvasõit.