EM-iks pandi kokku uudne neljapaat, kus istuvad Jüri-Mikk Udam, Sten-Erik Anderson, Tõnu Endrekson ja Kaspar Taimsoo. Võrreldes viimaste suurvõistluste medalipaatidega on uued mehed Anderson ja Udam.

Kahepaadil sõidavad EM-ile Allar Raja ja Kaur Kuslap. Ühepaati sel korral välja ei pandud. Andrei Jämsä jääb võistluse ajaks kodumaale treenima.

„Kõik mehed on vormi poolest suhteliselt sarnases seisus. Arvestades, et oleme lõunapoolsete riikidega võrreldes tunduvalt vähem veetunde kogunud, siis EM-il ei tohiks me veel poodiumile trügida. Nooremad mehed on olnud head. Tahtsin neile EM-iks võimaluse anda,“ sõnas Eesti koondise peatreener Matti Killing neljapaadi ning Andersoni ja Udami nelikusse kaasamise kohta.

„Udam on näidanud talvel head minekut. Tahaksin teda proovida nüüd ka tõsisemal võistlusel,“ lisas Killing 25-aastase sõudja kohta. „Jämsä on ka tõusmas paremasse vormi. Praegu on olnud palju haigusi ja seega jäi seis, kus Jämsä oli justkui varumeheks, kes on võimaluse korral võimeline istuma nii kahe- kui ka neljapaati.“

Nii istuvad neljapaadis neli meest, kes olid Viljandis toimunud katsevõistlusel ühepaatidel neli esimest. Killingu sõnul toonane võistlus siiski paatkonna moodustamisel põhirolli ei mänginud. „Udam oli läbi talve hea. Kui ainult punkte vaadata, siis oleksid pidanud neljapaati istuma Endrekson, Anderson, Raja ja Jämsä. Selles seltskonnas eessõudjat näha ei ole,“ viitas Killing tõsiasjale, et praegustest Eesti tippsõudjatest on eesõudjatena end kõige paremini tõestanud Taimsoo ja Kuslap. „Kokkuvõttes tuli olukorda suhtuda natuke loominguliselt.“