Esimest veerandaega alustas paremini Audentes, kes juhtis kuue minuti järel 15:11. Seejärel haaras initsiatiivi aga TTÜ Korvpallikool, kes tegi Ken-Martti Reinarti juhtimisel 9:2 spurdi ja võitis avaveerandi 20:17. Teise veerandaja esimeses pooles TTÜ hea hoog jätkus ja nelja minutiga kasvas nende eduseis juba kahekohaliseks – 33:23. Sellelt seisult tegi Audentes 13:4 spurdi ja jõudis korraks vaid ühe punkti kaugusele, kuid poolajapausile mindi siiski TTÜ 44:39 juhtimisel. TTÜ liider Reinart sai avapoolaja lõpus peatrauma ja pärast seda väljakule enam ei naasnud.

Reinartist ilma jäänud TTÜ-d tabas kolmandal veerandajal mõõn ja 3.20 enne neljandikku lõppu läks Audentes Kristofer Kajari lähiviskest ette 49:48. Sealt edasi kulges punkt-punkti heitlus ning otsustava kümne minuti eel seisid tablool Audentese edunumbrid 56:54. Viimasel veerandil pingeline võitlus jätkus ja mängu saatuse otsustas Tambet Pärismaa, kes tabas 71:71 viigiseisult lähiviske.

TTÜ Korvpallikool tabas viskeid väljakult 29/80 ehk 36%, Audentesel olid vastavad numbrid 26/68 ja 38%.

Võitjate parimaks mängijaks nimetati Tambet Pärismaa, kes viskas üleplatsimehena 21 punkti ja võttis 10 lauapalli. Finaalturniiri kõige väärtuslikumaks mängijaks valiti Ken-Martti Reinart, kes kogus 18 mänguminutiga 18 punkti, 7 lauapalli ja 4 resultatiivset söötu. Kristofer Järviste ja Kaur Torn lisasid mõlemad 9 punkti. Järviste arvele jäi ka 8 lauapalli ja 6 korvisöötu.

Audentese parimaks valitud Karl Gustav Jurtšenko viskas 16 punkti ja võttis 7 lauapalli. Gerrit Lehe lisas 13 punkti ning Kristofer Kajari, Georg Oliver Metsaorg ja Henri Veesaar said kõik kirja 10 silma.

TTÜ Korvpallikooli peatreener Arkko Pakkas keeras liidri kaotuse ümber motivatsiooniks teistele hoolealustele. “Arvan, et saalis ei olnud väga palju inimesi, kes oleks uskunud, et me Reinartita välja veame. Poistele ütlesin riietusruumis sama. Poisid mängisid lihtsalt südamega korvpalli ja spordis toob see õnneks ka edu. Treener ei saa kunagi 100% rahule jääda, aga eilse poolfinaali kohta ei ole ühtegi halba sõna ütelda, võtsime kindla võidu. Finaalis on poistel alati rohkem närv sees ja kõik ei tule välja nii nagu tahaks. Kokkuvõttes olen ma kindlasti rahul ja olen poiste üle väga uhke,” rääkis ta mängujärgses intervjuus.

Audentese peatreener Rauno Pehka kiitis finaalturniiri taset ja tunnustas võistkonna arengut. “Väga head ja pingelised mängud olid. Vastased olid meist ilmselgelt kogenumad, kuid Reinarti kõrvalejäämisega tekkis teisel poolajal võidukohustus. Me oleme märgatavalt nooremad, seega pole põhjust väga kurb olla. Aga muidugi oli võimalus ka võita. Kaks aastat tagasi olime me seitsmendad ja see hooaeg võitsime võistkondi, keda varem võitnud pole. Selles mõttes on kõik hästi läinud ja ootan kohtumisi TTÜ-ga tulevikus,” sõnas ta.