Vips pidi pärast ebaõnnestunud kvalifikatsiooni startima alles 11. kohalt. Vips tegi hea stardi ja tõusis kiirelt üheksandaks. Kõigest paar ringi hiljem oli eestlane juba seitsmendal positsioonil.

Vips jõudis järele Prema mehele Jehan Daruvalale, kellega ta pidas kogu sõidu teise poole vältel tihedat heitlust. Viimasel ringil pääses Daruvala veel korra eestlasest mööda, aga Vips suutis koha tagasi võtta ja lõpetas finišis kuuendana.

Vipsi suurepärast sõitu tõestab ka asjaolu, et ükski teine konkurent tänases sõidus nii suurt tõusu kohtade mõttes ei teinud.

Jüri Vips näitas viiele konkurendile tagatulesid.

Võit läks algselt taanlasele Christian Lundgaardile (ART Grand Prix), kes edestas venelast Robert Schwartzmani (Prema) ja Schwartzmani meeskonnakaaslast Marcus Armstrongi. Kuid kohtunikud otsustasid pärast sõidu lõppu Lundgaardile määrata viiesekundilise karistuse ja nii sai esikoha hoopis venelane. Lundgaard pidi leppima teise kohaga, Armstrong jäi kolmandaks.

Homme algusega kell 11.15 toimuvas teises sõidus pööratakse tänaste finišeeriate TOP8 järjestus stardiks tagurpidi, mis tähendab, et kuuendana lõpetanud Vips saab homme alustada kolmandalt kohalt.

ENNE SÕITU:


Vipsil on selja taga pettumust valmistav kvalifikatsioon ja eestlane alustab sõitu alles 11. kohalt. Vips kaotas kvalifikatsiooni võitnud Robert Schwartzmannile 0,901 sekundit. Vipsi ajaks läks kirja 1.32,786.

"Kohutav! Terve nädalavahetus on rikutud. Homme ei ole enam midagi teha. Kui vihma sajaks, siis oleks hea. Võib-olla kaheksandaks annaks siit veel tulla, täiesti ette pole kindlasti enam asja," kommenteeris pettunud Vips Delfile ja Eesti Päevalehele.

Hitech GP ridades sõitev Vips oli oma meeskonna kiireim. F3 sarja üheks suurimaks favoriidiks peetav, mullu GP3 sarjas kokkuvõttes neljanda koha saavutanud Leonardo Pulcini (Itaalia) leppis 18. kohaga. Tema ajaks märgiti 1.33,103. Eestlase teine tiimikaaslane Ye Yifei (Hiina) sai kirja 22. tulemuse.

Sõit kestab 22 ringi või kuni 40 minuti täitumiseni.

Lisaks Vipsi sõidule hoiab Delfi kogu päeva jooksul silma peal ka kell 13.00 algaval F1 viimasel vabatreeningul ja kell 16.00 sõidetaval ajasõidul.