Pruus läbis 4,5 km pikkuse raja 12 minuti ja 39 sekundiga jättes enda selja taha Venemaa rahvusmeeskonna liikmed Ivan Filatovi (12.58) ja Ilia Goriatševi (13.13).

“Tulin siia võidumõtetega, aga ei oodanud, et kohe esimesel etapil võit tuleb. Tavaliselt need lühikesed etapid mulle kontimööda ei ole, aga kindlasti on see tulemus väga oluline ja ka korraldajatele meeltmööda ning samm edasi olümpiapunktide kogumisel,” lausus Pruus. Samuti oli ta väga rahul rajaga: “Rada on väga vinge. Korraldajad on palju vaeva näinud. Rasked tõusud, laskumised ja hüpped. Ma arvan, et natukene veel, ja siin võiks juba maailmakarikat korraldada.”

Ainsa naisena täna alla 16 minuti sõitnud Mari-Liis Mõttus seadis tänaseks võiduajaks 15 minutit ja 39 sekundit. Poodiumi teisele astmele tuli venelanna Olga Smirnova (16.05), kolmanda koha võitis venelanna Guzel Akhmadullina (16.19).

Tänase võistlusega jäi Mõttus selgelt rahule. “Rajal tundus, et aeg ei tule nii hea, aga lõpuks oli kõik positiivne. See võistlus on väga tähtis. Arvestades seda, kui keeruline on olümpiale kvalifitseeruda, siis on väga hea, et riik on vastu tulnud ja sellist võistlust siin korraldatakse. Praeguse seisuga on meil kõikidel Eesti naisratturitel eesmärk olümpiakoht välja teenida. See võistlus kindlasti aitab sellele kaasa, kui lõpuks siin hästi läheb,” kommenteeris Mõttus.

MTB Fest võistlustel on võimalik koguda UCI reitingupunkte, mis on vajalikud olümpianormi täitmiseks. MTB Fest Estonia jätkub juba homme lühiraja sõitudega (XCC). Kolmas etapp, E.K.Partner Grupp 5. Põleva Kivi rattamaraton (XCM), toimub 11. mail. UCI 2. kategooria mitmepäevasõidu lõpetab 12. mail olümpiakross (XCO).