Avamängu 0:3 kaotanud Liverpool alustas korduskohtumist võimsalt. Juba 7. minutil avas skoori Belgia koondise ründaja Divock Origi. Vigastatud Roberto Firmino asemel algkoosseisu pääsenud Origi lükkas palli väravasse pärast Jordan Hendersoni lööki, mille Barcelona puurilukk Marc-Andre ter Stegen täpselt Origi jalale tõrjus.

Järgmised suuremad sündmused leidsid aset teisel poolajal. Esmalt pidi vigastuse tõttu pingile jääma äärekaitsja Andrew Robetson, kelle asemel sekkus Georginio Wijnaldum.

Hollandi koondise pookaitsja oligi täpselt see ime, mida Liverpool vajas. Esmalt realiseeris ta 54. minutil täpse löögiga paremast äärest tulnud Trent Alexander-Arnoldi söödu. Kaks minutit hiljem tuli Xherdan Shaqirilt tsenderdus vasakust äärest ja Wijnaldum pani palli peaga väravasse.

Liverpooli 3:0 eduseis tähendas, et ees oli ootamas lisaaeg. See jäi aga ära tänu Alexander-Arnoldi geniaalsusele. 79. minutil äärekaitsja poolt osavalt lahti mängitud nurgalöögi magasid Barcelona kaitsjad täielikult maha ning Origi sai segamatult palli võrku lükata. Tulemuseks 4:0 ja koondiseisuks 4:3 Liverpoolile.

Nii jõudiski Liverpool teist aastat järjest Meistrite liigas finaali. Esikohamängus tuleb neile vastaseks Amsterdami Ajax või Tottenham. Avamängu võitis Ajax võõrsil 1:0.

Liverpool pakkus avamängus võõrsil Barcelonale küll vägeva lahingu ning mängis tegelikult hästi, kui välja arvata "pisiasi", et vastase värava ees ei suudetud tekitatud olukordi lahendada. Barcelona oli samal ajal rünnakul efektiivne ning Luis Suareze üks ja Lionel Messi kaks väravat annavad Barcelonale tänase kohtumise eel võrdlemisi turvalise 3:0 eduseisu.

Liverpooli ülesanne on küll tohutult raske, ent ei tasu unustada, et oleme Meistrite liigas viimastel aastatel sarnastest seisudest välja tulemisi näinud küll: meenutame kas või eelmise aasta veerandfinaali, kus seesama Barcelona võitis AS Roma vastu avamängu kodus 4:1, ent sai seejärel võõrsil ootamatu 0:3 kaotuse ning langes konkurentsist.

Liverpooli seisu teeb aga raskemaks asjaolu, et vigastused on nende ridu tugevalt hõrendanud: rünnakul jäävad kohtumisest eemale nii Mohamed Salah kui Roberto Firmino, puudu on veel ka näiteks Naby Keita ja Alex Oxlade-Chamberlain.

"Peame lihtsalt üritama," sõnas Liverpooli loots Jürgen Klopp mängueelsel pressikonverentsil. "Kui suudame seda teha, oleks see imeline. Kui ei suuda, siis tahame võimalikult ilusal moel põruda."

Võib arvata, et Firmino ja Salahi puudumisel asetab Klopp põhirivistusse belglasest ründaja Divock Origi, sugugi võimatu pole ka variant, et mingil hetkel saab platsil näha ka verinoort inglast Rhian Brewsterit.

Barcelona sai kordusmänguks valmistuda väga lõdvalt: kuna Hispaania meistritiitel on neil juba kindel, oli neil võimalik liigamängus platsile saata "varumeeste varumehed", sellest hoolimata sai aga üks võrdlemisi oluline mängumees vigastada ning täna kaasa teha ei saa - platsile ei maksa oodata Ousmane Dembelet.

Kohtumine algab Anfieldil kell 22.00, Delfi Sport toob olulisemad sündmused lugejateni otseblogis.