Trump haaras juhtohjad enda kätte juba finaali avapäeval, kui võitis kaheksa freimi järjest ja pääses 12:5 juhtima. Täna kasvatas 29-aastane inglane edumaa 16:9-le ega andnud enam Higginsile võimalust.

Trump teenis Sheffieldi MMi võiduga pool miljonit naelsterlingit. Ühtlasi sai temast esimene snuukrimängija, kes on ühe hooaja jooksul teeninud auhinnarahadena üle miljoni naela.

Tegemist oli rekordilise finaalmänguga, sest Trump ja Higgins tegid kahe peale kokku 11 sajandit ehk vähemalt sajapunktilist seeriat (neist seitse lõi Trump). Senine rekord oli kaheksa sajandit (2002. aasta finaalis Stephen Hendry - Peter Ebdoni ja 2013. aasta finaalis Ronnie O'Sullivan - Barry Hawkinsi vahel.)

"Olen selle nimel nii palju vaeva näinud. See oli hämmastav finaal, olen nii õnnelik! See oli tõenäoliselt parim mäng, mida ma olen kunagi mõne suurturniiri finaalis näidanud," teatas Trump võidu järel.

43-aastane Higgins tunnistas, et tal oli kõvasti õnne, et ta üldse üheksa freimi võitis, sest Trump oli niivõrd hiilgav. "Judd mängis fantastiliselt. Ma olin õnnega koos, et ei pidanud tema supermängu nägemiseks piletit ostma," viskas kogenud šotlane nalja.

Trumpist sai ühtlasi esimene mees pärast Neil Robertsoni (2010), kes võitis MM-tiitli juba 20. eluaastates.