Kasutan sõna „õige“ just seetõttu, et Jerez ja järgnevad etapid on klassikalised ja suuresti erinevad esimesest kolmest. Jereze ringrada, mis on suhteliselt kitsas lühike ja käänuline, nõuab tiimidelt ja sõitjatelt hoopis teist seadistust ja lähenemist kui eelnevad etapid.

Üle-eelmine ja ka eelmine aasta tõid välja Yamaha hädad. Sellel aastal ei tohiks me Yamahade fiaskot näha, aga seda saab kindalt öelda alles peale etappi. Jerez on Yamaha „lakmuspaber“. Kui Rossi on poodiumi, siis on ta ka hooaja kokkuvõttes poodiumil. Siinkohal ei hakka tiitlist veel rääkima.

Teine, kellest ei saa üle ega ümber, on eelmisel etapil süütus kohas kukkunud Marq Marquez. Favoriidi seisuses on ta iga võistluse eel ja ka siin ei saa teda poodiumilt välja prognoosida. Kolmandat poodiumikohta on juba väga keeruline kellelegi pakkuda. Potentsiaalseid võidu peale sõitjaid on lisaks eelnimetatutele veel neli-viis. Cal Crutchlow, Alez Rins, Maverick Vinales ja samuti Andrea Dovizioso. Eemisel aastal olid Ducatid kiired ja me ei tea, kuidas Lorenzo ja Dovizioso oleks lõpetanud, kui poleks olnud õnnetut kukkumist, kus Ducati piloodid ja Dani Pedrosa omavahel kokku sõitsid.

Siinkohal tahan välja tuua ühe nime, kes suure tõenäosusega teeb oma selle hooaja parima tulemuse ja kõikide heade asjade kokkulangevusel võib lõpetada esikolmikus. Selleks on kehtiva rajarekordi omanik Jorge Lorenzo. Operatsioonist taastunud käsi võiks nüüd korras olla ja ka kilomeetreid on kogutud piisavalt, et olla edukas ühel oma lemmikradadest.

Jerezi ringrada võib esile tuua ka mõne tagumise tiimi, mis ehk seni kõige edukam pole etappidel olnud.

Laupäeval 13.25 alustatakse kvalifikatsioonidega ja pühapäeval 11.50st võistlussõitudega.

Seda kõike juba sel nädalavahetusel TVPlay Sports+ kanalil ja veebis. Kommenteerivad Märt Elbre ning Rannus Ervin.