"Arvan, et tänane esitus ei jätnud kellelegi saalis olijatest kahtlust, et me võitlesime viimse higi- ja veretilgani," rääkis Rooba, kes viskas 7.08 enne kolmanda perioodi lõppu Eesti 2:3 värava.

Esimese ja teise kolmandiku järel juhtis Poola 1:0, minnes viimasel perioodil ka 3:0 ette. Eesti esimese tabamuse eest hoolitses 9.47 enne lõppu Andrei Makrov.

"Väga hea näide ohverdusest on see, et meie noor kaitsja Eduard Slessarevski viskus litrini nii, et ei ole praegu riietusruumis, vaid haiglas. Midagi hullu ei ole, aga see näitab, kuidas mehed võitlevad selle meeskonna ja oma riigi eest!" sõnas Rooba.

2.04 enne lõppu võttis Eesti välja väravavahi Villem-Henrik Koitmaa ning oli mitmel korral lähedal ka viigitabamuseni, mida paraku ei sündinud. "Uskusime sellesse kogu mängu. Üks sõnum enne mängu meestele oli see, et siin pole ühtegi võistkonda, keda me ei suudaks võita. Täna suutsime seda ka näidata. Lõpp oli täpselt selline, et viskad mündi üles ja vaatad, kummale poole kukub. Värava ees oli olukordi, mis võinuks vabalt sisse minna."

"Mäng oli algusest lõpuni meie käes. Minuarust parim meeskond kaotas täna. Sellise mänguga oleme võimelised võitma ükskõik keda siin turniiril. Olime tänaseks täiesti uuesti sündinud. Olen uhke iga meeskonnaliikme üle. See oli tõeline võitlus. Igaüks jättis endast väljakule kõik ja näitas tõelist südant. Väga kahju tõesti, et see enamat kui null punkti ei toonud. Oleksime väärinud enamat," lisas Rooba.

Eesti koondise peatreener Jussi Tupamäki: "Olen oma mängijate üle väga uhke. Tegime super mängu, aga me ei saanud sellele punktide näol kinnitust. Tulemust peab siiski austama. Teadsime, et Poola on üks turniiri parimatest meeskondadest, kus kõik on profimängijad - ühesõnaga kõva sats. Mõtlesime sellegipollest rohkem oma asjade peale ega keskendunud niivõrd nende mängustiilile. See oli kindlasti meie parim mäng siiani. Loodame, et kõige parem on veel ees. Võitleme laupäeval Ukraina vastu täiega ja pärast vaatame, mis seis jääb."

Slessarevski olukorda kommenteeris Tupamäki nii: "See juhtus kohe esimesel kolmandikul. Sai litriga kätte või midagi... Ei tea, milline tema olukord praegu on. Loomulikult näitab see võitlejahinge, mis paistis täna kõigil kaugele välja."

Vaata pikemat intervjuud Robert Roobaga videost!