Kontaveit alustas kohtumist väga võimsalt - ta läks avasetti 4:0 juhtima nii, et Pavljutšenkova oli nelja geimiga suutnud võita vaid kolm punkti. Seti lõpp tuli aga pisut raskemalt - eestlanna kaotas korra ka oma pallingugeimi, ent läks siiski 6:3 setivõiduga kohtumist juhtima.

Teine geim algas võrdselt, kuid peale jäi lõpuks taas Kontaveit, kes suutis venelanna servi nii 2:2 seisul kui 4:2 seisul murda ning lõpuks pisut vähem kui tunni ajaga kena ja kindla 6:3, 6:2 võidu kirja saada.

Järgmises ringis ehk veerandfinaalis läheb Kontaveit vastamisi kas maailma neljanda reketi Karolina Pliškova või valgevenelannast endise maailma esinumbri Viktoria Azarenkaga (WTA 61.).

Kohtumine täispikkuses:


Enne mängu:

Pavljutšenkova kaotas Görgesile avaseti 4:6, võitis teise 6:2 ja juhtis kolmandas enne loobumisvõidu saamist 4:0. Sakslanna pidi kodupubliku ees mängu pooleli jätma vigastuse tõttu.

Kontaveit on seni 27-aastase Pavljutšenkovaga kohtunud kolm korda ja juhib mängudega 2:1. Viimase omavahelise matši pidasid nad aasta tagasi just samal Stuttgarti turniiril, kus jäi põnevuslahingus peale eestlanna tulemusega 7:5, 6:7 (6), 6:4.

Kaheksanda asetusega 23-aastane Kontaveit alistas täna maailma 21. reketi Caroline Garcia 6:4, 6:3.

Stuttgarti turniiritabel: