Juba enne poolfinaale on selge üks – juurde tuleb üks uus medalivõistkond, sest kui Serviti on 13- ja Kehra 11-kordne Eesti meister, siis HC Tallinn ja Põlva Coop pole seni medaleid võitnud. Mullu kaotas Tallinn pronksiheitluse Viljandi HC-le, Coop langes veerandfinaalis just Tallinna vastu.

Kogenud Kehra versus ambitsioonikas Tallinn

Eeldatavalt põnevam poolfinaal peaks tulema Kehra ja Tallinna lahingust. Põhihooajal lõpetasid kehralased küll seitsmepunktilise eduga teisel tabeliastmel, ent omavahelised mängud olid tasavägised. Kehra sai kodus kaks võitu ja alistas vastased märtsi lõpul ka viimases omavahelises mängus võõrsil 27:26. Tallinn oli ainsal korral Kehrast üle jaanuaris, kui kodus saadi 29:25 võit.

"Kolm nädalat pole mänge olnud, ses mõttes on mullusest erinev kogemus, kui pidime esmalt veerandfinaali läbima. Oleme väga tõsiselt valmistunud, käisime Arukülas kohaliku meeskonnaga sõprusmängul, et oma saalist vahelduseks välja saada ning teinud ka korraliku vastaste analüüsi," kirjeldas Kehra peatreener Kaupo Liiva viimaseid nädalaid.

"HC Tallinn on teinud kõva hooaja, võitnud Eesti karikagi ja kindlasti soovivad finaali saada. Aga seda tahame meiegi ja mängijatest on näha, et nad teavad kui tähtsad mängud on tulemas. Meil on ehk tallinlastega võrreldes pisut enam kogemusi, aga kas ja kui suure eelise see annab, pole kindel," hindas Liiva.

"Veerandfinaalmängud tulid üllatavaltki lihtsalt, võibolla oli Tapa pika hooaja lõpus väsinud või siis olime meie nii head. Eks tapalaste varasemad head esitused sundisid meid ka kokku võtma, aga poolfinaalid annavad hetkeseisust muidugi parema pildi," sõnas Jüri Lepp, kelle juhendatav HC Tallinn alistas veerandfinaalis SK Tapa 39:16 ja 38:15.

"Hetkel tundub, et Türgi-laager läks täkkesse ja oleme heas hoos. Negatiivse poole pealt puudub meil endiselt Rainer Kelk. Vastas on hästi kokkumänginud Kehra, kelle vastu viimastes mängudes lasime kohtumise lõpud käest ja kaotasime. Peame tööd tegema, et nende 5-1 kaitset murda, mis kõvasti peavalu valmistas," vihjas Lepp.

Kalmer Musting: uus ja kummaline olukord

Kahe Põlva meeskonna vastasseisus kannab soosikumantlit loomulikult tiitlikaitsja Serviti. Põhihooajal jäi Coop hätta vastase rünnakute pidurdamisega, nii lubati Servitil kolmel korral visata 33 väravat ja ühel puhul üks enamgi. Kõige tasavägisem kohtumine toimus veebruari viimasel päeval, kui Coop võitis poolaja 17:16, aga kaotas mängu 31:34.

"Eks see olukord ole minu jaokski uus ja kummaline, et hooaja lõpp selliseks kujuneb. Esmalt istun poolfinaalseerias Coopi pingil ja siis tuleb medalimängudeks end kahe meeskonna vahel jagada. Tihe graafik ja lihtne ei saa olema, aga saame hakkama," lausus nii Servitit kui Coopi treeniv Kalmer Musting.

"Coop tegi väga head veerandfinaalmängud Viljandi vastu, ütleks et teise poolaasta parimad esitused. Vigastustest oleme lahti, sisekliima on hea ja poisid on treeninud tõsiselt. Muidugi pole Coop soosik, aga Servitil pole kolm nädalat mänge olnud, nii et näis, kuidas lõppetapi ettevalmistus sujus," siirdus Musting meistermeeskonna tegemiste juurde.

"Poolfinaalide tähtsaim ülesanne – lisaks finaalipääsule muidugi – saab olema õige rotatsiooni leidmine. Mõnele positsioonile on mitmeid erinevaid valikuid ja peame leidma need, kes sobivad või paremas vormis on. Kristjan Muuga on paranemas, aga pallitreeningutega veel liitunud pole," vihjas peatreener meeskonna kapteni vigastusele.

Meistriliiga poolfinaalide täielik kalender:

26.04. 19:00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – HC Tallinn

27.04. 19:00 Põlva Serviti – Põlva Coop

29.04. 19:00 HC Tallinn – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper

30.04. 19:00 Põlva Coop – Põlva Serviti

02.05. 19:00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – HC Tallinn

03.05. 19:00 Põlva Serviti – Põlva Coop

Vajadusel:

05.05. 19:00 HC Tallinn – HC Kehra/Horizon Pulp&Paper

06.05. 19:00 Põlva Coop – Põlva Serviti

08.05. 19:00 HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – HC Tallinn

09.05. 19:00 Põlva Serviti – Põlva Coop