Lisaks Kairysele on kandidaatide nimekirjas Kaasani Unicsi juhendaja Dimitris Priftis, BC Astana peatreener Emil Rajkovic ja Nižni Novgorodi loots Zoran Lukic.

"Donaldas Kairys võttis Kalevi meeskonna üle eelmise hooaja keskelt. Isegi olukorras, kus leedukal polnud võimalust ühtegi uut mängijat võistkonda tuua, jäi play-off kohast puudu vaid kaks võitu," kirjutab VTB liiga koduleht Kairyse kohta. "Kahe hooaja vahelisel suvel sai endine Moskva CSKA, Moskva oblasti Himki ja Krasnodari Lokomotiv-Kubani skaut meeskonna enda nägemise järgi komplekteerida. Kairys tõi meeskonda palju atleetlikkust juurde ja seda just Tony Wroteni ja Arnett Moultrie näol."

"Kalev kasutas VTB Tähtede Mängu nädalavahetuse ja koondisemängude pausi suurepäraselt ära - viimasest kaheksast mängust kuus võitnud eestlaste klubist on saanud liiga üks ohtlikumaid tiime," lisab VTB koduleht. "Kairys teab, kuidas oma meeskonna tugevust ära kasutada. Moultrie pole ainult kaugelt efektiine, vaid suudab uskumatult hästi mängida ka korvi alt. Kogenud Branko Mirkovic on meeskonna üks tugitalasid ja Wroten toob pingilt juurde plahvatuslikkust."

"Kairys ei toetu ainult leegionäridele. Kristjan Kangur on pea igas kohtumises olnud algviisikus. Kristjan Kitsingul on liiga parim kolmeste tabavuse protsent (52,8). Lisaks oli Kalevi nimekirjas Janari Jõesaar, kes liitus pärast VTB Tähtede Mängu Tenerife meeskonnaga ja osaleb võistkonnaga järgmisel nädalal toimuval FIBA Meistrite Liiga finaalturniiril."

Kalev kindlustas tänavusel hooajal esmakordselt klubi ajaloos pääsu VTB play-offi. Viimased kolm kohtumist võitnud Kalev asub hetkel seitsmendal kohal ja neil on võimalus isegi tõusta kuuendaks.

BC Kalev/Cramo peab põhiturniiri viimase kohtumise täna, kui Saku Suurhallis võõrustatakse Krasnodari Lokomotiv-Kubani.