Naiste klassis kuulus võit Itaalia meistrile Eva Lechnerile, kes sõitis 39-kilomeetrise avaetapi läbi ühe tunni 53 minuti ja 36 sekundiga. Lõiv jõudis finišisse teisena ajaga 2:55.08 ja kolmas koht kuulus Janine Schneiderile (1:58.41).

“Sõit algas harjumatult hilja (start oli kell 16 – toim.). Rabistasin terve sõidu ja raiskasin energiat valedes kohtades,” rääkis Lõiv sõidujärgses intervjuus. “Aga teine koht tuli mulle pigem üllatusena.”

Meeste klassis pälvis esikoha Hans Becking, kes edestas lõpuheitluses Ever Alejandro Gomezi. Hollandlase võiduajaks kujunes 1:35.06. Eesti maastikumaratoni meister Pruus kaotas duole kümme sekundit.

“Sõit oli väga kiire ja tehniline. Saime kohe alguses kuue-seitsme mehega eest minema ja hiljem toimus väike selektsioon. Tempo oli kõva ja ühe tehnilise koha peal ma eksisin ning vahe esimese kahega jäi sisse,” rääkis Pruus võistluse käigust. “Viimased kümme kilomeetrit sõitsin üksi. Ees jäid mehed lõpu eel kassi ja hiirt mängima ning oleksin nad peaaegu kättegi saanud.”

Täna sõidetakse 70-kilomeetrine etapp. Tuur lõpeb pühapäeval.