See oli lasteaias ja Max arvab, et see vahejuhtum mängis olulist rolli tema karjäärivalikul. Poiss vanemast rühmast lõi teda otse silma. Ta isegi ei mäleta, mille eest, aga mäletab tunnet, mida tundis. „Ta oli selline huligaan,“ räägib Max.. Ta mäletab, et seisis kapi juures, pööras ümber ja järsku keegi lõi teda. Max oli umbes 3-aastane. Keegi polnud teda varem löönud. Ta polnud kellegagi kakelnud. Ta oli väga solvunud, kuid ei teadnud, mida teha. Lüüa vastu või mitte? See kaitsetusetunne saatis teda veel pikalt. Max lubas endale sellel hetkel, et keegi ei saa talle rohkem elus niimoodi teha. Sellest ajast võttis ta eesmärgi saada tugevaks. Jean-Claude Van Damme filmid said tema lemmikuteks. Ta tahtis minna õppima võitluskunste, et suudaks enda eest seista. Tema esialgne siht ei olnud saada tšempioniks.

Suure tõenäosusega tekkis talle seetõttu kompleks, et ta peab kogu aeg ennast kaitsma. Keegi võib lüüa või alandada ja sellepärast peab kogu aeg olema valvel. Alles hiljuti sai ta aru, et see solvumistunne on tal siiamaani alateadvuses. Ta mõistis, miks ta käitub vahel väga impulsiivselt. „Olen kogu aeg kaitsepositsioonis vaatamata sellele, et mind ümbritsevad inimesed ei taha mind sugugi rünnata,“ arutleb Max.

Maksim Vorovski vs Cheik Sidibe

Kui talle see mälestus lapsepõlvest meelde tuli, läks ta sinna momenti tagasi ja andestas sellele poisile. Selle tulemusena on tal palju rohkem usaldust ümbritseva maailma suhtes. Tal on nüüd tõelise vabaduse tunne. Kogu probleem oli seni hoopis tema enda peas. Sellepärast ta lausa tõmbas igasuguseid halbu situatsioone oma ellu. See oli tema õppetund siin elus.

Tänu sellele andestamisele suudab ta nüüd ka võitluskunstist palju rohkem rõõmu tunda. Varem oli tal peas ainult võitlus, võitlemine, alistamine ja eesmärgi saavutamine. Nüüd teeb ta seda enda rõõmuks ja valmistub igaks võitluseks kerge tundega, nagu läheks peole. Sellised suured muutused on Maxi elus viimasel ajal toimunud.

Number One Fight Show 22.09.2018

Millised plaanid on selleks aastaks?

„Plaanid selleks aastaks on terve filosoofia. Olen elus nii palju planeerinud ja liigselt klammerdunud eesmärgi külge. Olen aru saanud, et see pole õige. Muidugi peab valima suuna, aga haiglaselt ihaldada midagi pole õige,“ räägib Max.

Novembris sai ta ettepaneku One Championshipilt, kes on Aasia turul suurim tegija. Novembrist alustas One K-1 võitlustega ja korjas kokku väga head võistlejad. Näiteks Glory ei kutsu võistlema ainult tippe, vaid pigem ameeriklasi, kelle kikkpoksitase pole kõige kõrgem, selgitab Max. Aasia turul selline eelistus puudub. Neil pole vahet, mis maalt keegi tuleb. Nad tahavad, et tšempion kohtuks tšempioniga. See on bushido – sõdalase tee. One’i süsteem on üles ehitatud traditsioonidele ja Max peab neist väga lugu: distsipliin, lugupidamine ja tõeline kompromissitu võitlus. Seal puudub eputamine, kus kogu energia raisatakse juba intervjuul ära, kui ähvardatakse vastast tükkideks rebida.

Talle tehti pakkumine. Öeldi, et praegu komplekteeritakse inimesi ja ta kutsutakse Taisse.

Teise võimalusena kaalub ta võitlusi Tatneft Cupi sarjas. Seal toimub üks superfight aastas. Kui Aasiast ei tule koostööd, saab minna sinna. Tatneft Cup on teda juba viis aastat oodanud. Seal tehakse kõike väga suurelt ja glamuurselt. Matšid ainult tugevamate vahel ja publiku seas on palju kuulsusi, räägib Max. Tatarstani president isiklikult on alati kohal.

Ideaalis tahaks Max pidada kolm-neli võistlust aastas: kaks kodus ja kaks välismaal. See on kõige parem lahendus tema tervist silmas pidades. Hetkel on tal väga kõrgel tasemel vastased. Selliste meeste vastu pole võimalik rohkem kordi aastas võistelda. Tal kasvab kodus väike tütar ja ta pole oma kooli veel avanud, seega on, mille nimel tervist hoida.

Lepingud on teinud teda väga ettevaatlikuks. Sellepärast ei hakka ta seadma eesmärke, vaid kavatseb tegutseda väga palju sisetunde järgi. Kaalutleb igat sammu. „Ma ei pea enam kellelegi midagi tõestama,“ ütleb ta.

Loe pikemat intervjuud Maksim Vorovskiga portaalist GoodFight.ee!