Austraalia etapp on viimastel aastatel olnud kalendris viimaseks ning see on saanud omajagu kriitikat: esiteks ei peeta etappi võõrustavat väikelinna Coffs Harbourit piisavalt suureks, et see suudaks palju inimesi raja äärde meelitada, teisalt on Euroopa fännid (kes on WRC sarjas kindlasti enamuses) nurisenud, et suure ajavahe tõttu on potentsiaalselt aasta kõige tähtsama ja otsustavama etapi jälgimine lihtsalt keeruline.

Möödunud nädalavahetusel Uus-Meremaal toimunud Otago rallil, kus muuhulgas osalesid ka eelmisel aastal WRC-sarjas sõitnud Hayden Paddon ja Mads Östberg, olla levinud kuuldused, et WRC promootor kaalub tõsiselt Otago ralli järgmisel aastal Austraalia asemel MM-kalendrisse lülitamist.

Väidetavaks põhjuseks on anda Austraalia ralli korraldajale vaheaasta, et leida nende etapile sobivam ja suurem keskus, et seeläbi rohkem publikut kohale meelitada.

Austraalia ralli korraldajad arvestavad praegu aga jätkuvalt sellega, et korraldavad etapi ka tuleval hooajal. "Ettevalmistused jätkuvad täiesti tavapärasel viisil. Ootame huviga esialgse kalendri avalikustamist, aga praegu ei ole me WRC promootorilt saanud signaale, et järgmise aasta etapp võiks olla kuskil mujal kui Coffs Harbouris," sõnas kõneisik RallySport Magazine'ile.

Uusmeremaalasest Paddon vihjas aga, et tema teada võib kuuldustel ka mingisugune tõepõhi all olla. "See ei ole ehk minu koht kommenteerimiseks, aga olen kuulnud, et lootust on," rääkis Paddon. "See tuli natuke tühja koha pealt, aga tundub, et kohalikud on selle poolt ning ka rahalises mõttes oleks vahendid olemas. Iroonilisel kombel tundub see aga tulevat just siis, kui me enam WRC autos ei ole, mis oleks pisut frustreeriv."

Uus-Meremaa ralli kuulus viimati MM-kalendrisse 2012. aastal.