Duel Fightil alistas Themas, kelle eesmärk on kolme aasta pärast võidelda maailma ühes mainekaimas kikkpoksisarjas Glory, hiinlase Liu Dachengi kohtunike otsusega 2:1.

"Esimene raund oli ta jalgadega väga passiivne, aga hoidis samas hästi distantsi. Oli palju lööke, millele ta vastamata jättis. Tundsin, et esimene ja kolmas raund kuulusid kindlalt mulle, teine aga talle. Esimese raundi lõpus ta tabas mind tugevalt, aga see ei kaalu üle tugevaid punkte, mille ma varem korjasin," kommenteeris Themas, kelle K1 profikontol on nüüd 13 võitu (9 nokaudiga) ja 10 kaotust. "Vahelduseks on hea ka punktidega võita. Väga harva on mulle neid punktivõite antud."

Kuidas vastase kohta eeltööd tegid? "Temast mingid videod olid, aga ma põhimõtteliselt ei vaadanud neid. Täna hommikul sügeles natuke, et äkki peaks vaatama. Aga ei vaadanud! Ringis toimub nagunii improvisatsioon. Ma pole nii kogenud, et läheksin midagi kindla peale tegema. Kevin Renno teeb minuga trennis teatud kombinatsioonid üle, mida ma usaldan ja mis toimivad."
Hendrik Themas on just teada saanud võiduka otsuse.

Viimased kolm võitu on Themas võtnud sel aastal järjest: veebruaris Tondirabas The League galal ning märtsis Rakveres Yakuza Fightil. Mõlemad vastased olid valgevenelased, esimesel juhul Pavel Pravašinski, teisel korral Aliaksandr Svirõd.

"Mina võtan seda nii, et see matš on nüüd tehtud. Täna õhtul on väga hea tunne, aga homme on kõik nullis tagasi," ei tähtsusta Themas võiduseeriat üle. "Ei loe, mis oli eile või aasta alguses. Järgmine võitlus on ees ja selle seis on 0:0. Tuleb anda endast maksimum olenemata sellest, kas taga on võidud või kaotused."

Kogu üritusega jäi Themas rahule, kuigi ta teisi matše oma silmaga jälgida ei jõudnud. "Kõva kontsept - riik versus riik. Suur au oli Eestit esindada. Hiina koondis polnud mingi käkitegu, on nad ikkagi ju maailma suurriik. 6:4 võitsime. Meil oli koduväljaku eelis, aga arvan, et punktidega neile liiga ei tehtud. Õhtul vaatan teised matšid ka kordusest üle."

Kui hiinlased peaks eestlased sarnasele lahingule vastu kutsuma, kas läheksid? "Arvan, et oleks vägev! Hiina võitlema minna oleks päris äge."

Järgmise matši peab Themas juba 27. aprillil Sloveenias, kus toimub Eestiski kombitsad laiali ajanud rahvusvahelise sarja King of Kings järjekordne osavõistlus. Themase vastaseks on superfight'is kohalik mees Hamza Sivro.

"Pole veel kodutööd teinud. Võtan ühe matši korraga. Tal võivad koduseinad olla, aga lähen ikkagi elu eest võitlema ja loodetavasti enne lõpukella lõpetama!" teatas Themas, kes varem on osalenud ka King of Kingsi Riia etapil 2016. aasta novembris ning tulnud sealt tagasi kaotusega. Endise kümnevõistleja alistas toona kohtunike ühehäälse otsusega Raimonds Aukshtikalnis.