Sportland Arenal 127 pealtvaataja ees toimunud Levadia ja Tuleviku mängus avas 13. minutil üllatuslikult skoori külalismeeskond. Vasakult äärelt Mark Edurilt tulnud tsenderdusest suunas palli värava ette Kaimar Saag, Maksim Podholjužini ebaõnnestunud klaarimise karistas ära Rainer Peips, kes tänavu võrku sahistanud juba kolmes meistriliiga kohtumises. Eelmises voorus sai ta jala valgeks ka 2:3 kaotusmängus Nõmme Kalju vastu.

"Olin kaitsja selja taga pimedas nurgas, sain tagumises postis jala vahele ja värava eest läbi löödud. Sealt see väike olukord tekkis. Ebamugav põrge väravavahile ja sealt ta tuli..." kommenteeris Saag avaväravat.

1:1 viigivärav sündis aga juba 19. minutil, mil Joao Morelli tsenderusele pani pea vahele Viljandi keskkaitsja Alex Roosalu, kelle arvele värav ka kanti.

Poolaeg lõppes Levadia 3:1 eduseisul (23. Nikita Andrejev, 35. Morelli). 51. minutil vähendas Kaimar Saag Illimar Loigo söödust Viljandi kaotusseisu 2:3, kuid seejärel Tuleviku hoog rauges ning Levadia vormistas võidu veel kaks väravat lüües (60. Andrejev, 77. Jevgeni Budnik penaltist).

"Seal ei antud väga mõtlemisaega. Ma ei saanud kohe esimese puutega pallile pihta, aga tuli lõpuks hästi pettena välja. Sain nurka ära löödud," sõnas Saag teise värava kohta.

76. minutil jäi Viljandi ka platsile kümnekesi, sest punase kaardi teenis Pavel Marini kukutamise eest karistusalas avaväravas suurt rolli mänginud Edur.

Viljandi Tuleviku peatreener Sander Post: "Mängisime nii hästi kui oskasime. Hetkeseisus midagi veel enamat nõuda, arvestades mängijate kvaliteeti ja hooaja ettevalmistust, on raske. Läksime juhtima, tulime mängu tagasi. Lõpus läks asi käest ära. Üritasime veel, aga esimene värav tuli kiirelt vastu - väravavahi ja kaitsemängijate vahel tekkis ebakõla. Kaks väravat olid kindlasti veel ära hoitavad. Levadia surus ja tekitas palju võimalusi. Kuskilt lõid nad ikkagi ära."

Post mänguks valitud taktikast: "Üritasime mingid käigud kinni panna. Teadsime, kuidas Levadia tahab mängida. Mingil määral see isegi õnnestus, aga neil on nii palju kvaliteeti, et nad leiavad ikka kuskilt koha, kust teravusi tekitada. Läksime ikkagi punkte võtma, aga ei tulnud. Aga sellest pole minu silmis praegu hullu."

Tallinna FC Flora alistas täna võõrsil Narva Transi 1:0. Ainus värav sündis kuus minutit enne normaalaja lõppu, kui Erik Sorga realiseeris penalti. Tallinna Kalev võitis kodus 2:0 Maardu linnameeskonda.

Täiseduga jätkavatel Levadial ja Floral on nüüd võrdselt 18 punkti.