Põhiturniiri võidu ja esimese asetuse play-off mängudeks on endale taganud Milwaukee Bucks. Klubi peatreener Mike Budenholzer ühines eksklusiivse klubiga, olles liiga ajaloos seitsmes treener, kelle käe all on vähemalt kaks erinevat NBA klubi jõudnud põhihooajal tähiseni 60 võitu. Varasemalt juhtus see Atlanta Hawksiga hooaja 2014-2015.


Mängijatest genereerib kolmandat hooaega järjest ulmelisi numbreid kokku Russell Westbrook. Oklahoma City Thunderi täht lõpetab põhiturniiri keskmiste näitajatega, mis annavad taaskord kokku kolmikduubli. Enne kahte viimast mängu on Westbrooki keskmised 23 punkti, 11 lauapalli ja 10,7 korvisöötu. Viimase näitaja osas on ta kogu liiga parim.

Kui varasemalt oli vaid Oscar Robertson ammustel aegadel (hooaeg 1961-1962) suutnud terve põhiturniiri läbi tulla kolmikduubli näitajatega, siis Westbrook on teinud seda kolmel hooajal järjest! Ulmeline saavutus. Vaatamata pöörastele numbritele pole Westbrook põhikandidaat MVP tiitlile ehk kõige väärtuslikuma mängija auhinnale. Sellele kandideerivad eelkõige liiga resultatiivseim mängija James Harden ning Bucksi täht Giannis Antetokounmpo.

Play-off paarid on veel suuresti lahtised, huvitavate variantidena võivad tulla veerandfinaalpaarid Golden State Warriors - San Antonio Spurs ja Houston Rockets - Oklahoma City Thunder.