Tegemist on fantastiliselt kauni kohaga. Viinamarjaistanduse ja Dolomiidi mäestiku vahel asetseb Crossodromo Ciclamino, mida nimetatakse Itaalia motokrossi pärandi hulka kuuluvaks väärtuseks. Märke sellest näeb seal igal sammul: alates sanitaarse iseloomuga ehitistest ja lõpetades personaliga, kes ei pea paljuks pärast suurte masinatega töö lõpetamist lisaks veel rehadega rajaääred kauniks teha.

Rada ise on aga täielik vastand eelnenud Madalmaade etapile. Pinnas on kõva, kohati väga kõva.
Sisse sõidetakse kogu rajale 1,5 kiiret soont, enamikes kurvides siis üks ja koma viis mõnes ülejäänus. See võib tunduda ebaselge ja arusaamatu, kuid selline on see Trentino, kui asja vaadelda plaanis „kuidas vastasest mööduda“. Start on Trentinos olulisem kui kusagil mujal.

MXGP klassis läheb ilmselge favoriidina Trentinosse #243 Tim Gajser ( SLO, Honda HRC Factory Racing). Ta võitis seal oma elu esimese GP 2015. aastal. Muideks, teiseks jäi siis ei keegi muu kui Jeffrey Herlings. See oli ka esimesi ( ja üldse üks väheseid) kordi, kus puhta sõiduga tippvormis Herlingsit keegi võitis. Lisaks on Trentinos Tim'i toetamas ka traditsiooniliselt hulk tema kaasmaalasi.

Suurim konkurent Tim'ile? Loomulikult Antonio Cairoli (ITA, RedBull De Carli KTM Factory Racing). #222 Tony on alati ülimalt motiveeritud kodumaal võitma ja ajalooliselt mäletame temalt seal lausa hullumeelseid sõite, kus möödasõidu võimalusi ei otsitud, vaid tekitati. Äsja antud intervjuudes aga hindab tšempion Tony hetkel Gajseri kiirust väga heaks, isegi fantastiliseks. Nii et nende kahe vahel tõenäoliselt sünnib tõeline tulevärk. Mõlemad on head startijad, mõlemad püüavad tiitlit.

Keda sinna vahele pakkuda? #25 Monster Energy Kawasaki Factory belglane Clement Desalle. Wilvo Yamaha Gautier Paulin.

Uudiste poole pealt, MXGP Trentino etapiks on joonel jällegi talendikas Benoit Paturel. Number 6 all vigastustest paranenud prantslane sõidab Gebben Van Venrooy Kawasaki Racing tiimis.

MXGP punktiseis enne Trentino etappi:


1. Antonio Cairoli (ITA, KTM), 147 punkti
2. Tim Gajser (SLO, HON), 125 p
3. Clement Desalle (BEL, KAW), 103 p
4. Gautier Paulin (FRA, YAM), 102 p
5. Jeremy Van Horebeek (BEL, HON), 102 p
6. Arminas Jasikonis (LTU, HUS), 92 p
7. Jeremy Seewer (SUI, YAM), 78 p
8. Shaun Simpson (GBR, KTM), 64 p
9. Julien Lieber (BEL, KAW), 62 p
10. Max Anstie (GBR, KTM), 56 p

Nüüd aga MX2 klassi juurde. Valkenswaardis hüppas RedBull De Carli, nii-öelda otse haigevoodist rajale, KTM Factory Racing Jorge Prado, kes puhkas ühe etapi vigastuse tõttu. Sellest hoolimata tegi perfektse esituse ning tõenäoliselt on pidurdamatu ka Trentinos.
Minu esimene kokkupuude Jorge Pradoga oli just sellel samal rajal aastaid tagasi, kui ta sõitis alles 65cc klassi. Selle EMi ta siis ka võitis. Sama tegi fantastiline hispaanlane ka 2017. ja 2018. aastal MX2 klassis.

Kindlasti üritab parimat hetke tabeliliider (kuna Pradol on üks etapp vahele jäänud) Thomas Kjer Olsen (DEN), kuid isiklikult panustaksin ehk isegi pigem FH Kawasaki Henry Jacobile.
Trentino on üks väheseid radu, kus Kawasaki on ehk sutikene parem või siis võrdväärsem personaalselt sõitjale ehitatud tehase KTM vastu (FH Kawasaki on siiski produktsioonitsiklil baseeruv mõningase tehasetoega ehitatud tsikkel). Kas Jacobi suudab seda tõika enda kasuks pöörata? Seda ootan huviga!

Loomulikult on tähelepanu all ka kodumaal sõitev #747 Michele Cervellini (ITA, Yamaha ).

Uudiseid MX2 klassist. Prantsuse tiimi Bud Kawasakiga on lepingu sõlminud ameeriklane Mitchell Harrison. Hea uudisena on rajal tagasi ka teine Bud Kawasaki talent Brian Moreau, kes avaetapil Argentiinas vigastada sai.

MX2 klassi punktiseis:


1. Thomas Kjer Olsen (DEN, HUS), 136 punkti
2. Henry Jacobi (GER, KAW), 113 p
3. Calvin Vlaanderen (NED, HON), 107 p
4. Jorge Prado (ESP, KTM), 100 p
5. Ben Watson (GBR, YAM), 95 p
6. Tom Vialle (FRA, KTM), 86 p
7. Jago Geerts (BEL, YAM), 81 p
8. Davy Pootjes (NED, HUS), 65 p
9. Adam Sterry (GBR, KAW), 63 p
10. Mitchell Evans (AUS, HON), 60 p

MXGP Trentino etapile saad kaasa elada sel pühapäeval, 7. aprillil algusega 15.00 ja 18.00 TVPlay Sports+ kanalil või veebis https://tvplaypremium.ee/live
Sõite kommenteerivad Raiko Ausmees ja Priit Rätsep.