Kanepi võitis eriskummalise matši skooriga 0:6, 6:0, 7:5. Matš kestis pisut enam kui kaks tundi.

Kaks esimest setti said mängitud sisuliselt kolmveerandtunniga. Esimeses setis punktide ülekaal Mertensil 27-11, teises setis vastupidiselt Kanepil 23-8. Õigeks mänguks läks alles kolmandas setis, mis vältas umbes tund ja veerand.

Kõigepealt õnnestus Kaial murre seti kolmandas geimis ja ta pääses ette 2:1. Tuli veel ka 3:1, ent siis võitis belglanna kolm geimi järjest, minnes omakorda juhtima 4:3. Seejärel läks mitmel korral Kaia jaoks seis kriitiliseks, aga ta tuli rasketest olukordadest auga välja.

Kümnendas servigeimis, Mertensi eduseisul 5:4 jõudis vastane Kaia servil korra matšpallini, aga võidukat punkti ei tulnud. Kanepi lennutas palli tahajoonele, mõne sentimeetri küsimus. See ongi sport. Kanepi sai geimi kätte ja Mertens loopis reketit.

Kaia võttis seepeale vastase pallingugeimi nulliga ning sai seisul 6:5 servida võidule. Teiselt matšpallilt õnnestus panna punkt. Eelnevalt oli Mertensil mitu murdepalli, kuid pelgalt võimalusteks need jäidki. Kohtumise üldpunktid Kanepile 85-83.

Kanepi kolmanda ringi vastane on turniiril 11. asetust omav ameeriklanna Danielle Collins (WTA 34.), kes alistas kahes setis 6:3, 7:6(2) Hispaania esindaja Aliona Bolsova (WTA 147.).

Eelinfo:

Esimeses ringis alistas Kanepi 21-aastase venelanna Veronika Kudermetova (WTA 80.) tulemusega 7:6 (4), 6:3. Turniiril kuuenda asetusega olev Mertens oli avaringis vaba.

23-aastase Mertensi karjääri senine kõrgeim koht edetabelis pärineb möödunud aasta novembrist, kui ta oli 12. Tema arvel on viis WTA turniirivõitu. Kanepi ja Mertens omavahel varasemalt kohtunud pole.

Volvo car Openi auhinnafond on 823 000 dollarit, millest võitjale kuulub 141 420 dollarit. Kõrgeimat asetust omab turniiril maailma kaheksas reket Sloane Stephens.