Esimest võistluspäeva kimbutas tuuletu ilm, mistõttu mitmed plaanitud sõidud jäid pidamata. Nii ei saanud Eesti 49er klassi kahepaatkond, Henri ja Juuso Roihu sõita mitte ühtegi sõitu. "Ootasime mitu tundi ilmaolude paranemist ja tuult, mis lubaks 49er klassi purjetajatel startida, ent mida ei tulnud oli tuul. Loodame, et homme läheb paremini, " kommenteeris kahepaadi treener Maria Veessaar.

Taavi-Valter Taveter pidas eile kaks kvalifikatsioonisõitu, lõpetades need vastavalt 26. ja 41. kohal. Kokkuvõttes on Taveter Finn klassi üldarvestuses hetkel 67. kohal.

Laser klassis õnnestus alles avapäeva hilisõhtuks pidada kaks kvalifikatsioonisõitu. Eestlaste parim on hetkel Karl-Martin Rammo, olles üldarvestuses 29. kohal. Rammo kahe peetud sõidu tulemused olid vastavalt 18. ja 6. koht. Georg Haud lõpetas esimese päeva üldarvestuses 96., Tavo Annus 148., Bo Aaron Kooser 177., Henri Silluta 180. kohal ning Martin Aruja hetkel 181. positsioonil. Täna jätkub kvalifikatsioonisõitude teine päev.

Ühepaadi treener Raivo Randmäe võtab esimese päeva kokku järgmiselt: "Ilm oli sombune ja tuulevaikne. Prognoosi järgi oli oodata mõõdukat tuult, aga näib, et kohalikul ilmataadil oli teine soov. Ootasime pikalt ilmamuutust ja sobilikku tuult. Umbes kell kolm kerkis mõõdukas lõuna tuul ning kõlas esimese kvalifikatsioonisõidu stardipauk. Tuul oli kogu päeva vältel heitlik ja nõudis purjetajatelt maksimumi."

"Üldine meeleolu on super, poisid väga tahavad võistelda ja ennast maailma paremikega võrrelda ja oma kiirust katsetada. Teiselt päevalt ootame tugevamat ja stabiilsemat tuult," on Randmäe optimistlik tänase osas.

*******

50ndat juubelit tähistaval regatil Palma lahes osaleb juubelile vääriliselt rekordarv sportlasi. Üle maailma on Hispaaniasse kokku tulnud 1224 purjetajat 67. erinevast riigist ning 869 alust. Kokku võisteldakse kümnes erinevas paadiklassis.

Juba pool sajandit toimunud purjetamisvõistluse väga kõrgest tasemest kõneleb selgelt asjaolu, et suursündmusel osaleb 2016. aasta Rio olümpiamängudel kulla võitnud kümnest medalistist tervelt üheksa. Konkurents on antud võistlusel väga tihe ning katsumus liidrikohtadele ränk.

Eestit esindavad võistlusel Laser Standard klassis Karl-Martin Rammo, Georg Haud, Martin Aruja, Tavo Annus, Bo Aaron Kooser ja Henri Silluta. Klassis Finn - Taavi Valter Taveter ning kahepaadi klassis 49er Juuso ja Henri Roihu. Eesti koondisega on kaasas Eesti Purjetamisakadeemia kahepaadi treener Maria Veessaar ja ühepaadi treener Raivo Randmäe.