Vihm hakkas kohtumist koheselt segama. Algselt kell 19.00 Eesti järgi algama pidanud mäng hakkas tund aega hiljem. Kohtumist alustas hästi Kontaveit, kes võitis oma pallingugeimi ja murdis kohe vastase servi, minnes 2:0 juhtima.

Seejärel saabus taas vihmasadu. Rohkem kui kaks tundi kestnud pausi järel sai mäng taas jätkuda. Barty oli pärast pausi teravamas vormis ja võitis kiirelt kaks geimi, viigistades mänguseisu. Siis hakkas taaskord vihma sadama ning pausi venis jällegi paari tunni pikkuseks.

Eesti aja järgi kell poole 1 paiku öösel vastu reedet jätkus mäng. Esimene sett möödus võrdselt seisuni 3:3, ent siis suutis Barty murda kahel korral eestlanna pallingu ja võita seti 6:3.

Teist setti alustas sarnaselt esimesele paremini Kontaveit. Ta murdis Barty servigeimi ning pääses 3:1 juhtima. Austraallanna suutis seejärel võita aga viis geimi järjest ning kindlustas 6:3, 6:3 võiduga edasipääsu karjääri esimesse Premier Mandatory tasemel WTA turniiri finaali.

Esmakordselt sellise kategooria turniiril poolfinaali jõudnud Kontaveit tõuseb uuel nädalal avaldatavas WTA edetabelis Eesti parimat tulemust tähistavale 14. kohale.


Kihlveokontorites on kindel soosik Barty, kuid naiste edetabelikohti võrreldes on see igati loomulik. Kindlasti mängib rolli ka fakt, et Barty lülitas veerandfinaalis konkurendiks turniiri ühe peafavoriidi Petra Kvitova, kellel oli lootus maailma edetabelis troonilt tõugata esireket Naomi Osaka.

Ühes Eesti suurimas ennustusportaalis on Barty võidukoefitsient hetkel 1.37, Kontaveidil 3.10. Teises kihlveokontoris on Barty koefitsient enam-vähem sama (1.38), kuid Kontaveidi vastav number grammi võrra väiksem (3.05).

22-aastane Barty ning 23-aastane Kontaveit on täiskasvanute klassis seni omavahel mänginud ühe korra. Vastamisi mindi aga ligemale viis aastat tagasi, kui 2014. aasta Wimbledoni kvalifikatsioonis jäi 6:7 (5), 6:3, 6:4 peale Kontaveit.

Omavahel on kohtutud ka kaks korda noorteklassis. 2011. aasta Malaisia ITF-i 1. kategooria turniiril sai Barty 6:3, 6:3 võidu, paar kuud hiljem võttis Kontaveit French Openi juunioride turniiri teises ringis revanši tulemusega 7:6, 6:2. Samal aastal võitis Barty Wimbledoni noorteturniiri.

Barty täiskasvanute klassi edutee algas paarismängust. Koos Casey Dellacquaga edenes ta 17-aastaselt kahel korral suure slämmi finaali. Kuna üksikmäng ei sujunud kohe mitte, otsustas 2014. aastal kätt proovida hoopis kriketimängijana, naastes tennisekarusselli 2016. aastal. Tänaseks on ta võitnud kolm WTA turniiri (2017 Kuala Lumpur, 2018 Nottingham, 2018 Zhuhai Elite Trophy).

Just Zhuhais teenis ta oma karjääri suurima auhinnaraha 700 000 dollarit ning sai tšekiga kaasa 620 edetabelipunkti. Selle saavutusega tõusis ta maailma edetabelis 19. kohalt 15-ndaks - koht, millelt ta ka talvepuhkusele läks. Kui 2018. aastal tegi Barty edetabelis veel arvukalt sikk-sakke, siis tänavu on ta reitingugraafik vaid tõusuteel (loe ka portaali Tenninet.ee eelvaadet!).

Kontaveit sai eelmises ringis raske 3:6, 6:2, 7:5 võidu Taiwani tennisisti Su-Wei Hsiehi üle, tulles otsustavas setis välja 0:4 kaotusseisust. Barty on sel turniiril alistanud 6:4, 6:1 ukrainlanna Dajana Jastremska, 6:0, 6:3 kaasmaalase Samantha Stosuri, 4:6, 6:3, 6:2 hollandlanna Kiki Bertensi ja viimati 7:6 (6), 3:6, 6:2 Kvitova.