Kokku võitsid eestlased Põhjamaade meistrivõistlustelt 3 kuld-, 3 hõbe- ja 3 pronksmedalit. Säravam tiitel tuli Liisi Vahile, kes võitis mustade ja pruunide vööde avatud kaalukategoorias kuldmedali. Vaht pidi selleks alistama kaks vastast, mõlemad võidud tulid alistuse läbi.

Vastaste puudumise tõttu kaks kaalukategooriat üles tõstetud Vaht tuli kaalukategoorias -69 kg hõbemedalile.

Vaht pidi võistlustel kolm matši tegema rootslanna Elina Moestami vastu, kes on väga kõrgel tasemel võistlev jiu-jitsu sportlane ja mitmekordne Euroopa meister. Kaks neist suutis ta alistusega võita, vaid kolmandas, kaalukategooria -69 kg finaalis saabus kaotus punktidega.

„Sellest kaotusest on mul palju õppida. Järgmine kord olen rohkem valmis,“ ütles Vaht.

Konkurentsi Põhjamaade avatud meistrivõistlusel hindab ta heaks. „Tõsi, meeste arvestuses on konkurents palju suurem,“ ütles ta.

Põhjamaade absoluutne meistritiitel tõi kaasa ka auhinnaraha - 5000 Rootsi krooni.

Liisi Vahi suurem eesmärk on mai lõpus ja juuni alguses toimuvad IBJJF maailmameistrivõistlused. Varasemalt on ta lillade vööde seas saanud maailmameistrivõistluste hõbemedali ning Euroopa meistrivõistlustelt nii kuld-, hõbe- kui ka pronksmedali.

Teiste eestlaste tulemused on järgmised:

Laura Mallene (klubi 3D Treening, valged vööd, 79,3+ kg) võitis pronksmedali, avatud kaalus (masters1) kuldmedali.

Tanel Veskus (klubi Sports Academy No.1, sinised vööd, -76 kg, masters 1) võitis pronksmedali, avatud kaalus kuldmedali.

Hedwig Allika-Veskus (klubi 3D Treening, valged vööd, -58,5 kg) võitis hõbemedali.

Asko Häusler (klubi 3D Treening, sinised vööd, masters1, -94,3 kg) võitis pronksmedali.

Reiko Keda (klubi Connexn BJJ, 14-15- aastased noormehed) võitis hõbemedali.

Rootsis esindasid Eestit kokku kaheksa sportlast, kuus neist treenib Tallinna spordiklubis 3D Treening, lisaks oli võistlustel ka Soome spordiklubis Sports Academy No.1 treeniv ja klubis Connexn BJJ treenivad eestlased.