Loosi tahtel oli Karilaid esimeses ringis vaba. Järgmises ringis alistas ta efektse ipponiga türklanna Ece Zurnaci.

Poolfinaalis austerlanna Marlene Hungeri vastu asus Karilaid kohe matši alguses waza-ari väärilise heitega juhtima, kontrollis maadluse käiku ning heitis poolteist minutit enne maadlusaja lõppu vastase ka ipponile.

Finaalivastaseks tuli poolatar Maria Baczek, kes oli teises poolfinaalis alistanud esimese asetusega Itaalia esindaja. Karilaid kontrollis finaalis maadlust, olles aktiivsem ja vastasest selgelt ründavam. Kui maadelda oli jäänud alla minuti, suutis poolatar üllatada ootamatu rünnakuga ning asus matši juhtima. Karilaid ei olnud aga nõus kaotusega leppima, pani treener Glen Viksi juhendamisel veel tempot juurde ning asus vastast kõvasti survestama. Hea võitlusvaim kandis vilja ning vaid 6 sekundit enne maadlusaja lõppu heitis ta vastast waza-ari vääriliselt ning viigistas seisu. Maadlus läks viigiseisult lisaajale, kus Karilaid enam vastasele võimalust ei andnud.

Karilaid sai sellega lisa eelmisel aastal Kaunasest võidetud Euroopa karikaetapi pronksmedalile ning kindlust, et liigub õiges suunas.

Eesti naisjudokate jaoks oli see esimeseks kullaks juuniorite Euroopa karikaetappidelt pärast 2006. aastat.