Rahvusvaheline Kergejõustikuliit IAAF soovib naistele kehteastada kindlat testosterooni piirmäära, kuid hermafrodiidist Semenya jaoks tähendaks see testosterooni alandatvate medikamentide kasutamist, kirjutab The Guardian.

IAAF tahab enda sõnul luua kõikide naiste jaoks võrdsed tingimused ja seetõttu tahabki ta, et hermafrodiidid kasutaksid testosterooni alandavaid medikamente. Vastav näitaja peab jääma alla 5 nmol/L kohta.

CAS lootis otsuse langetada 26. märtsiks, kuna sellisel juhul oleks sportlastel olnud igal juhul piisavalt aega, et viia enda testosterooni näitaja normi piiresse septembri lõpus algavateks Doha maailmameistrivõistlusteks. Seega ei ole selge, mis saab Semenyast Doha MM-iks. Võimalik, et piirmäära kehtestamisel ei saagi Semenya nüüd võistlustulle asuda, kuna aega jääks lihtsalt väheks.

IAAF-i poolt oli kehestatud naissportlaste testosterooni ülempiir ka aastatel 2010 kuni 2015, kuid see tuli tühistada pärast India sprinteri Dutee Chaudi kaebust.

Nüüd soovib IAAF uuesti piirangu sisse viia, kuid Semenya on palganud advokaadid ja asunud selle vastu võitlema.

Semenya on 800 m jooksus 2012. ja 2016. aasta olümpiavõitja. Maailmameistriks krooniti ta 2009., 2011. ja 2017. aastal. Praeguse seisuga ei ole seega kindel, kas Semenya saab Doha MM-il osaleda.