Karol, kas tänasel päeval on sul suur kergendus, et leping AIK-ga lõpuks ametlikuks sai?

Eks ikka mõnes mõttes. Ootasin ja lootsin, et see leping läbi läheb. Hoidsin väga pöidlaid. Lõpuks on hea meel, et asi niimoodi lahenes.

Oled hetkel Rootsis. Kas jäädki nüüd sinna või pead veel korraks Hollandi klubi juurde minema?

Korraks pean Hollandist läbi minema, siis on kõik.

Ning pärast koondisemänge (Eesti kohtub 21. märtsil võõrsil Põhja-Iirimaa ja 26. märtsil Gibraltariga – toim) ühined juba Stockholmi treeningutega?

Võibolla jõuan isegi enne mõne trenni teha. Oleneb, kuidas siin ajaliselt klappima saab.

Mis see peamine põhjus ikkagi oli, et sa klubi tahtsid vahetada?

Mulle avaldas kõige rohkem muljet, kuidas klubi minusse suhtus, millised olid nende viisid, millega mind endale üritati meelitada. Nad jätsid endast väga hea mulje. Nende tahe mind meeskonda saada andis ka mulle positiivse tõuke. Uurisin natuke tausta ja tundus väga huvitav koht, kuhu tulla. Tegemist on Skandinaavias väga suure ja võimeka klubiga. Klubiliselt on see minu jaoks samm edasi, liiga mõttes väike samm tagasi.
Mulle avaldas kõige rohkem muljet, kuidas klubi minusse suhtus, millised olid nende viisid, millega mind endale üritati meelitada.
Karol Mets

Kas nemad pöördusid ise sinu poole või vaatasid sina juba lahtiste silmadega ringi?

Ütleks, et mõlemat, aga nemad tulid ise minu juurde.

Hakkas Hollandi aeg end sinu jaoks ammendama või oli sul seal meeskonnas kuidagi ebamugav olla?

Ei ütleks, et ammendama hakkas, sest Hollandi jalgpall on ikkagi väga-väga lahe. Kellel võimalust on, kindlasti minge ja proovige! See on väga-väga äge. Arvan, et see võimalus tuli mulle lihtsalt parimal võimalikul ajal. Sellel hetkel, selles olukorras ma tundsin, et see on midagi, mida ma tahan teha ja nii ma hakkasin seda asja ajama.

On sul juba Stockholmis sinu võimalikust rollist juttu tehtud või need vestlused ootavad alles ees?

Nagu ma aru sain, osteti mind ikkagi põhimängijaks, aga täpsemad ja suuremad rollid arutame veel tulevikus läbi.

Mis sulle öeldud on, millised Stockholmi ambitsioonid sel hooajal on? (liiga stardib märtsi viimasel päeval – toim).

Põgusalt on räägitud. Eesmärgid on ikka meistritiitlit kaitsta ja Meistrite liigas hästi esineda. Suuremad eesmärgid on kõigile selged.

Stockholmil on ka teada-tuntud värvikad fännid. Kas see ka su otsuses mingit rolli mängis?

Eks ikka vaatad, mis klubi ümber toimub. Nii suurt rolli ei mänginud, aga see on ainult väga suureks boonuseks, kui on pidevalt palju inimesi vaatamas ja derbimängudel 50 000 fänni. See annab jalgpallile kui mängule väga palju juurde! Kui ise saad sel hetkel platsil viibida ja oma meeskonda aidata, siis on see ainult puhas boonus ja nauding.

Viimased nädalad on olnud üsna tormilised. NAC Breda peatreener saatis sind viimane kord lausa treeningult ära, sest sinu kehakeel polnud enam see, mis pidanuks olema. Kuidas sa seda enda vaatevinklist kommenteeriksid?
Vastab täielikult tõele. See oli minu ja klubi vaheline arusaamatus, millest tulenevalt puudus mul emotsioon trenni teha täielikult. Treener nägi selle läbi ja ütles, et võid sisse minna. See oli natuke meie mõlema viga, aga kindlasti oleks mina suutnud ennast suurema tahtmise korral kokku võtta ja see trenn ära teha nii, et keegi midagi aru ei saa. Tol hetkel oli mul mentaalselt raske seal olla.
Läksin talle ütlema, et minu vastu tunneb üks Rootsi klubi huvi, olen sellest väga huvitatud ja kui võimalik, sooviksin minna. Selle peale ta ütles: "Su pea ei ole hetkel siin, ma ei saa sind meeskonnaga kaasa võtta."
Karol Mets

Treener eemaldas sind mängult, kui kuulis, et sa tahad klubi vahetada?

Läksin talle ütlema, et minu vastu tunneb üks Rootsi klubi huvi, olen sellest väga huvitatud ja kui võimalik, sooviksin minna. Selle peale ta ütles: „Su pea ei ole hetkel siin, ma ei saa sind meeskonnaga kaasa võtta.” Mida ma täielikult aktsepteerin. Ta käitus täiesti õigesti.

Saad sa ka kohaliku meedia ja fännide pahameelest aru?

Väljaanne BN DeStem nimetas Metsa pealkirjas suisa dissidendiks ning tõi välja, et ka Bredasse siirdus eestlane kaks suve tagasi Norra klubist Stavangeri Vikingist olukorras, kus Viking vaevles tabelipõhjas.

Jah, saan nende pahameelest aru, aga nemad ei saa aru minust. Paraku on neid rohkem kui mind ja nii see kaalukauss sotsiaalmeedias nende kasuks paratamatult pöördub.

Metsa ülemineku detailidest pajatas ka värske vutisaade "Futboliit":

1x
00:00