Milline on sinu isiklik hinnang Andrus Veerpalu ja Mati Alaveri käitumisele? „Andrus Veerpalu käitumist ma ei oska hinnata, me ei ole Andrus Veerpalu kommentaare saanud,” rääkis Nool. „Või vähemalt ma ei ole meedia vahendusel lugenud, et ta oleks midagi kommenteerinud. Mati Alaveri käitumine loomulikult tagantjärgi tarkusena on väga negatiivne. Ja nii ei tohiks teha. Õnneks on tegu täiskasvanud sportlastega, alaealiste sportlaste dopingutarvitamisele ergutamisele on veelgi karmimad karistused. Selles suhtes on hästi läinud. See on üks ääretult inetu ja kole lugu Eesti spordiajaloos.”

Noole jaoks oli mõistmatu, miks otsustasid suusatamises tippu mittekuuluvad Karel Tammjärv, Andreas Veerpalu ja Algo Kärp sedasi riskeerida. „Mind isiklikult kui sportlast hämmastab kõige rohkem, et niivõrd keskpärase tasemega sportlased on läinud riski teed. See on minu jaoks kõige suurem arusaamatus.”

Kas EOK on teinud samuti vigu? „Arvan, et loomulikult,” nõustus Nool ja tõi näite. „Väga suured konfliktid olid Team Haanja ja suusaliidu vahel. Need probleemid on juba aastatetagused. Kui nõndanimetatud võimuvahetus toimus suusaliidus, siis EOK oleks pidanud ja võinud võtta vastu väga konkreetseid otsuseid. Alaliidu sees ja ühiskonnas ei tohiks olla selliseid omavahelisi kaklusi. Kindlasti päris paljud asjad oleks võib-olla olematud olnud, kui mingites asjades oleks EOK olnud jõulisem.”

Kas on usutav, et koondise peatreener Anti Saarepuu ei olnud asjaga üldse kursis? „Raske uskuda. Tegelikult isiklikult on mul raske uskuda,” tunnistas Nool. „Ja just selle pärast, et kui ma vaatan näiteks maailmameistrivõistlustel osalemist vähemalt kergejõustiklaste seas, siis oleks ebareaalne, et Eesti kergejõustikuliidu peasekretär või peatreener siis nagu suusatamises ei tea, kus elavad sportlased, kes nende eest maksab ja miks nad elavad eraldi. Kui sul küsimusi ei teki ja sa ei küsi, siis miks sa ei küsi. Ma tahaks seda vastust teada: miks tahtis keegi kuskil mujal elada? See on arusaamatu, ma ei ole seda adekvaatset vastust saanud, võib-olla on hästi adekvaatne vastus olemas.”