Saaremaa võitis tasavägiseks kujunenud esimese geimi 34:32. Teises geimis võeti juba kindlam võit seisuga 25:19. Kolmandas geimis said hoopis lätlased end käima, kes võitsid geimi 25:20 ja vähendasid kaotusseisu ühegeimiliseks. Neljandas ehk viimases geimis võtsid tiitlikaitsjad ikkagi oma, alistades vastased 25:22.

Võitjate resultatiivseim oli 15 punktiga John Samuel Boehm. Tema rünnakute realiseerimisprotsendiks kujunes 41%. Eddie Rivera ja Fabian Plack panustasid mõlemad võitu võrdselt 11 silma, Harri Palmar lisas 10, Siim Põlluäär 9 punkti.

Üleplatsimeheks kerkis lätlaste Gatis Garklavs 21 punktiga, kes realiseeris 51 rünnakust 20. Aleksandrs Avdejevs lisas 20, Andrejs Zavorotnijs 14 silma. STATISTIKA

Tartu Bigbank võitis Pärnut 1000-pealise toetajaskonna ees avageimis 25:19, teises 25:22 ja kolmandas 25:21. Oodatud pika ja põneva mängu asemel kestis poolfinaal tund ja 20 minutit ning oli ootamatult ühepoolne. Ühtlasi oli see magus revanš karikasarja poolfinaali eest, kus Pärnu põrmustas Tartu.

Suurepärase mängu tegi Meelis Kivisild, kes pani kokku koguni kaheksa blokk. Edukas sulustamine oligi võidu peamine märksõna, Bigbank sai kirja 13 punktiblokki, Pärnu vaid 1. Võõrustajad olid paremad ka rünnakul (55% - 47%), servi vastuvõtt oli võrdne (48% - 49%).

Väga hästi rünnanud (60%) Hindrek Pulk tõi Tartule 16 punkti, Kivisild 15, Samuel Walker 11, Jan Helenius 7 ja Kevin Soo 6. Pärnu resultatiivsemad olid tavapäraselt brasiillane Chizoba Neves Atu ja ukrainlane Ilja Kovaljov vastavalt 16 ja 13 silmaga. STATISTIKA

"Olime Pärnule tänavu neljast mängust kolm kaotanud, mugavad vastased nad meie jaoks ei ole," rääkis Kivisild. "Eks nad ongi natuke selline lotomeeskond. Täna ei servinud nad kõige paremini, Toms Švans ja Taavet Leppik on võimelised veel paremini pallima, mäletan, kuidas Leppik ühes mängus kaheksa korda järjest meie vastu servis ja kõik löögid olid praktiliselt ässad. Täna olid nad rünnakul suhteliselt kergesti loetavad, ühest äärest lõi Atu, teisest Kovaljov. Samas ei saa öelda, et nad oleksid halvasti mänginud. Tegelikult oli mängu küll, kõik geimi keskpaigad olid võrdsed ja pingelised."

Homme kell 14 kohtuvad pronksimängus Pärnu ja Riia, kolm tundi hiljem hakkavad Balti meistrit selgitama Bigbank ja Saaremaa.

ENNE KOHTUMISI:

Reedel kell 17.00 algavas esimeses poolfinaalis kohtuvad tiitlikaitsja Saaremaa Võrkpalliklubi ning Läti esiklubi RTU/Robežsardze, kell 20.00 lähevad teises poolfinaalis vastamisi Bigbank Tartu ja Pärnu Võrkpalliklubi. Pronksimäng peetakse laupäeval kell 14.00 ning finaalmäng kell 17.00

Saaremaa VK ja RTU/Robežsardze põhiturniiri omavahelised mängud lõppesid 1-1, Saaremaa võitis avaringis Läti klubi 3:0, ent kaotas teise kohtumise 2:3.

Saaremaa VK kaotas Credit24 Meistriliiga veerandfinaali avamängu Jekabpilsi Lušile 1:3, ent suutis kaks järgnevat kohtumist enda kasuks pöörata tulemusega 3:0 ja 3:1. RTU kaotas veerandfinaalseerias Rakvere VK vastu avamängu 0:3, kuid võitis kaks järgmist mängu tulemusega 3:1.

Bigbank Tartu ja Pärnu VK kohtusid põhiturniiril kahel korral, Tartu võitis esimese omavahelise mängu 3:1, teise mängu keeras sama tulemusega enda kasuks Pärnu. Karikavõistlustel mindi vastamisi poolfinaalides, kust väljus võitjana Pärnu meeskond, kes võitis avamängu 3:0 ja teise 3:2.

Bigbank oli Credit24 Meistriliiga veerandfinaalis kahel korral kindlalt üle TalTechist, Pärnu alistas samuti kahel korral veenvalt Selver Tallinna.