Bö sai 16. veebruaril toimunud võistlusel neljanda koha ning kasseeris selle eest sisse 7000 eurot auhinnaraha ja 43 MK-punkti, kuid need võetakse temalt nüüd ära.

Põhjus on lihtne: nimelt tunnistas ka Bö ise, et viimases lasketiirus tulistas ta relvast eksikombel viie padruni asemel välja vaid neli. Norralane andis oma eksimusest ise kohtunikele teada ning finišisse jõudes oli tema magasinis üks kuul alles, kuid kohtunikepoolse eksituse ja möödarääkimise tõttu ei tühistatud tema tulemust enne seda, kui resultaadid ametlikeks kuulutati.

IBU spordidirektor Felix Bitterling tunnustas Böd ausa mängu reeglite järgimise eest. "Tegu oli õnnetu juhtumiga, kuid koostöös Johannesega leidsime lahenduse, mis sobib kõigile osapooltele: ta ei saa disklahvi, kuna seda pole enam legaalselt võimalik määrata, aga loobub teenitud punktidest ja auhinnarahast."

Norralase sõnul käitus ta südametunnistuse kohaselt. "Andsin eksimusest kohe kohtunikele teada, tegu oli mu enda veaga. Tahaksin välja tuua, et kui ma poleks ise seda üles tunnistanud, oleksin pääsenud karistuseta. MK-punktidest loobumine pole lihtne, aga loodan, et minu käitumine paneb ka teised võistlejad tulevikus analoogses olukorras ausalt tegutsema."

Bö juhib MK-sarja mäekõrguse eduga: tal on kirjas 936 punkti, teisel kohal oleval Aleksandr Loginovil 645.