Tenerife näitas Jõesaare vastu üles sedavõrd selget huvi, et oli tema palkamiseks valmis tasuma eestlase lepingus olnud üleminekusumma. Kalev ei pannud tehingule kätt ette, sest ka Jõesaar ise avaldas soovi tugevas välisklubis end proovile panna.

ACB liigas paikneb Tenerife meeskond hetkel 12 võidu ja 8 kaotusega viiendal kohal. Järgmine kohtumine peetakse 2.märtsil võõrsil Zaragoza vastu.

Meistrite liigas on Jõesaare uus koduklubi jõudnud kaheksandikfinaali, kus minnakse vastamisi Kreeka klubi Patrase Promitheasega. Veerandfinalist selgitatakse kahe mängu kokkuvõttes ja esimene kohtumine toimub 6. märtsil kreeklaste kodusaalis.

Tenerife peatreener on Txus Vidorreta, kes valiti 2017. aastal Hispaania kõrgliiga parimaks treeneriks. Toona juhendas ta Valencia klubi, kes langes konkurentsist veerandfinaalis.

OlyBet Eesti-Läti korvpalliliigas kogus Jõesaar tänavusel hooajal keskmiselt 11 punkti, 5 lauapalli ja 2 resultatiivset söötu mängu kohta. VTB Ühisliigas on tema keskmised näitajad 9 punkti ja 6 lauapalli.

2019. aasta MM-valikturniiril tegi Jõesaar kaasa viies kohtumises ning tõi 5,2 punkti ja 5,4 lauapalli mängu kohta.

Ühtlasi on Jõesaar teine eestlane, kes käimasoleval hooajal Hispaania kõrgliigas mängimas. Herbalife Gran Canaria ridades mängib Siim-Sander Vene.